In de winter vind ik het heerlijk om met iets warms te lunchen. Deze pompoen-wortel soep is niet alleen warm, maar ook nog eens hartstikke lekker en super gezond. Per kom heb je bijna 200 gram groenten, dus een energie en vitamine boost! Een beetje rode peper voor de pit en een boterham erbij om in te dippen. Lekker om dus bij de lunch te serveren, maar ook heerlijk als tussendoortje, bij het avondeten of om te maken voor vrienden.
Nodig (voor 4 personen):
– 400 gram flespompoen
– 1 winterpeen (300 gram)
– 3 teentjes knoflook
– 1 ui
– 10 gram geschilde gember
– een halve rode peper
– 1 groenteboullion blokje
– 400 ml. water
– peper & zout
– 1 eetlepel olijfolie
– evt. crème fraiche
Doen:
– Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper in kleine stukjes.
– Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hier de ui, knoflook, gember en rode peper in aan.
– Snijd de flespompoen (met schil) en winterpeen in stukken en voeg deze toe in de pan. Bak zo’n twee minuten mee. Voeg peper en zout naar keuze toe.
– Voeg het bouillon blokje + 400 ml. water toe aan de pan en breng aan de kook. Als het kookt, zet op zacht vuur en laat 25 minuten zachter doorkoken (het liefst met een deksel erop).
– Als het klaar is pureer je het geheel met een staafmixer tot er geen stukjes meer zijn en het soep is.
– Klaar! Als je de soep in de kommen schept, kun je naar keuze nog een eetlepel crème fraiche toevoegen.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon, zonder crème fraiche):
Kcal = 124
Koolhydraten = 15 gram
Eiwitten = 2 gram
Vetten = 5 gram
4 Comments
Kun je de hokkaido pompoen ook gebruiken?
Geen idee, ik heb het alleen met deze pompoen geprobeerd 😉 Denk dat het niet zoveel verschil maakt?
Maak deze het hele jaar door. Alleen doe er altijd nog een halve appel, een rode gebrande paprika en komijnzaad door 😛 SMULLEN is dat! 🙂 Comfortsoup
Wat een goeie tip, dankjewel!