FoodTussendoortjes

Pindakaas kokos balletjes

geschreven door Marit december 2, 2019 0 comments
dadel kokos balletjes

Op zoek naar een lekkere, vullende én voedzame snack? Deze pindakaas-kokos balletjes zijn makkelijk om te maken, handig om mee te nemen en iets om naar uit te kijken. Niet alleen lekker voor jezelf, ook leuk om uit te delen!

Nodig:
Doen:
  • Doe de dadels in een kommetje en schenk hier kokend water overheen. Laat dit voor 10 minuten weken.
  • Doe ondertussen in een beslagkom: de pindakaas, kokosolie en havermout.
  • Wanneer de dadels geweekt zijn, giet je deze af en voeg je dit toe aan de beslagkom. Mix dit geheel. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer, maar je kunt beter een keukenmachine gebruiken.
  • Wanneer dit klaar is roer je de cacao nibs er doorheen (dit kan met een lepel).
  • Leg de kokos op een bord, zodat je hier straks de balletjes in kunt dippen.
  • Nu is het tijd om de balletjes te maken (ik maakte er 10)! Maak je handen iedere keer nat voordat je een balletje gaat draaien, dan plakt het een stuk minder. Voordat je het balletje op een bord legt, rol je ‘m nog even door de kokos heen.
  • Je kunt ze gelijk al eten, maar lekkerder is nog om ze even in de koelkast te doen.
  • Je kunt de balletjes op een bord in de koelkast bewaren, of nog beter: in een afsluitbaar bakje. In de koelkast kun je ze zo’n 5 tot 7 dagen bewaren.
  • ENJOY! ♥
Voedingswaarde per balletje:

Kcal = 190
Koolhydraten = 23 gram
Eiwitten = 4,4 gram
Vetten = 8,4 gram

Laat een comment achter

Mijn andere blogs