Fat with MaritFoodTussendoortjes

De grote Pepernotenfabriek proeverij!

geschreven door Marit oktober 10, 2017 7 Comments

Op de één of andere manier denken veel mensen (vanuit mijn omgeving, jullie…) bij pepernoten altijd aan mij. Misschien niet heel gek, want als er iemand blij is dat de pepernoten eind augustus al in de schappen liggen, dan ben ik dat wel. In de maanden september, oktober, november én december heb ik dan ook het zogenoemde ‘pepernotenlaagje’ om me heen. Ik hou echt van pepernoten, dus af en toe hier mee ‘zondigen’ hoort er voor mij helemaal bij. Daarnaast is zo’n laagje ook heel handig voor kouder wordende maanden. Herkenbaar? 😉

Ik moet je dan ook eerlijk bekennen dat ik een GAT IN DE LUCHT sprong (met dat pepernotenlaagje lukt me dat gelukkig nog steeds hoor) toen ik een mail in mijn inbox zag staan van… de Pepernotenfabriek. Of ik wat smaken wilde uitkiezen die ik wilde proeven. Duh! Ik mailde terug dat ik dat wel wilde, mits ik een paar vriendinnen mocht uitnodigen die ieder ook een smaak mochten uitzoeken. En zo geschiedde. Samen met vijf vriendinnen zaten we tijdens een aflevering Expeditie Robinson (altijd een goed moment om met iets lekkers op de bank te zitten) klaar met 10 verschillende smaken pepernoten. Onze mening? Komt ‘ie!


Pumpkin Spice
Zoet! We proeven een vleugje kaneel en de smaak doet ons denken aan ontbijtkoek. Je moet wel van zoet houden, maar herfstig is ‘ie in ieder geval wel! Een geschikte pepernoot voor de ‘wit-visser’ (diegene die altijd de witte pepernoten eruit vist).

Sweet Chilli
Mijn vriendinnen roepen direct dat het naar een hartige sultana smaakt. Als de pepernoot op is, wordt het een klein beetje heet in de mond. Apart bij een pepernoot, maar zeker niet verkeerd. Het is een goede, kruidige pepernoot, perfect als je niet zo’n zoetekauw bent.

Sneeuw
Deze vinden we fantastisch! Één van de betere zelfs. Het proeft een beetje als choco mousse. Eerst is de pepernoot zoet, daarna proef je een mix tussen melk en pure chocolade. Een aanwezige pepernoot. Een geschikte pepernoot voor de ‘puur-visser’ (diegene die altijd de pure pepernoten eruit vist).

Drop
Deze pepernoot vond Kelly helemaal geweldig. Je proeft direct zoethout, wat het heel gek maakt en niet passend bij de pepernoot. Toch als je ‘m op hebt denk je: apart, maar toch wel lekker. Als je een dropliefhebber bent, zeker een aanrader!

Karamel zeezout
Kort maar krachtig: altijd goed.

Gember-kaneel
Eerst smaakt het als een normaal, klein pepernootje. Maar als ‘ie op is proef je een vleugje gember én vleugje kaneel. Deze pepernoot heeft een lekkere bite en is er eentje waar je van blijft dooreten.

Ras el Hanout
Deze pepernoot proeft naar je kruidenkastje. En dat vonden we allemaal heel positief. Als je van hartig houdt, dan is dit een topper!

Kokos
Heerlijk! Proeft als een bounty, maar dan met de bite van een pepernoot. We loved it!

Stroopwafel
Je proeft dat het stroopwafel is, maar dit vonden we niet helemaal lekker in combinatie met de pepernoot. Lekker, maar zeker niet de lekkerste smaak.

Steranijs
Verassend lekker. Deze pepernoot is wat groter dan de anderen. Een beetje taai taai, maar dan crunchy en de steranijs is direct te proeven.

Oh man man man, dit waren er maar 10! Er zijn nog zoveel meer smaken waar we nieuwsgierig naar waren! Lemon cheesecake, tiramisu, tompouce, zure mat… een goede reden om binnenkort weer zelf naar de winkel te gaan. In Groningen hebben we er gelukkig één! Bekijk via deze link of er ook een bij jou in de buurt zit.

Laat je me weten wat jouw favoriete pepernootsmaak is? Ik ben heel erg benieuwd! Enjoy ♥

7 Comments

Geeske oktober 10, 2017 at 12:33

Oooooooh jaloerrrsss!! Wat gezellig! Ik ga zeker wat smaken scoren!

Antwoord
Carmen oktober 10, 2017 at 17:50

Tiramisu en truffel-kaneel zijn hier favoriet! ?

Antwoord
Manon oktober 10, 2017 at 21:21

Truffel of Friese pepernoten van Bolletje,!??

Antwoord
Annemieke oktober 10, 2017 at 21:50

Oeh, nou ben ik nog meer benieuwd! Ik wil ze hebben!!

Antwoord
Joyce oktober 11, 2017 at 08:25

Zo leuk om te zien hoe Nederland gek is op pepernoten! In België zijn er lang niet zoveel smaken en is het veel minder gegeerd. Gelukkig woon ik in de buurt van Maastricht! 😉

Antwoord
Marit oktober 11, 2017 at 14:12

Dat zal wel… in Nederland is het echt een ding 😉 Maar er is ook niets mis met de ‘gewone’ pepernoot he!?

Antwoord
Judith oktober 13, 2017 at 12:08

Wat een heerlijke smaken!! Zelf ook maar een keertje langs die winkel gaan, jummm

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram