Fat with MaritFood

Kruidnoten cheesecake met dulce de leche

geschreven door Marit november 3, 2020 3 Comments
Pepernoten cheesecake met dulce de leche

Vandaag vier ik mijn 30ste verjaardag! Deze bijzondere dag begin ik met een duurloop van 30 kilometer met als beloning een flinke punt van deze taart! Ik heb weken nagedacht over hoe mijn perfecte taart eruit zou moeten zien en ben heeeel blij met de uiteindelijke keuze: cheesecake met een bodem van kruidnoten en als topping vers fruit, Tony’s chocolade en dulce de leche. Ik ga er alleen al van watertanden als ik het erover heb. Hopelijk geniet je met mij mee!

Nodig:
  • 90 gram boter (ongezouten)
  • 250 gram kruidnoten
  • 400 gram roomkaas
  • 90 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels citroen
  • blikje gecondenseerde melk
  • evt. toppings: fruit en Tony’s karamel zeezout
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bedek een taartvorm (20 á 24 cm) met bakpapier.
  • Verkruimel de kruidnoten met een keukenmachine (of in een theedoek).
  • Laat de boter (zachtjes) smelten in een steelpannetje.
  • Voeg hier de verkruimelde kruidnoten aan toe.
  • Zet het vuur uit en meng de boter en kruidnoten goed met elkaar. Verdeel dit mengsel (dit is de bodem) in de taartvorm. Goed aandrukken.
  • Nu kun je bezig met de vulling: mix de roomkaas, poedersuiker, vanille extract en citroensap met elkaar. Wanneer dit gemengd is voeg je één voor één de eieren toe, terwijl je het door blijft mixen. Wanneer het gemixt is kun je het over de bodem gieten.
  • Zet dit in de oven voor 30 minuten (150 graden). Wanneer dit klaar is, laat even afkoelen en zet daarna in de koelkast voor minstens vier uur.
  • Nu kun je bezig met de dulce de leche. Heel gemakkelijk: breng een grote pan water (waar het blikje onder water in kan staan/liggen) aan de kook. Haal het papier van het blikje (gecondenseerde melk) en leg het blikje in het water. Het blikje moet constant onder water staan/liggen (dus soms even checken), anders heb je kans op ontploffing. Zet op zachtvuur en laat dit drie uur(!) door koken op zacht vuur. Laat het blikje daarna even afkoelen, voordat je het gebruikt.
  • Wanneer de cheesecake en dulce de leche afgekoeld zijn kun je de taart afmaken. Ik smeerde (een deel van de) de dulce de leche uit over de cheesecake en verdeelde er daarna nog wat rood fruit en stukjes Tony’s chocolade overheen.
  • SMIKKELEN MAAR!

3 Comments

Rose november 4, 2020 at 17:46

Hi Marit!

Nog van harte gefeliciteerd met je B-Day 🥳 en het behalen van je 30km run 💪🏻

Deze taart ziet er heeeerlijk uit en wil ik binnenkort ook proberen te maken 😃 Welke vanille extract gebruik jij precies? Ik vind ze namelijk niet allemaal even lekker.

Groetjes Rose

Antwoord
Marit november 9, 2020 at 11:50

Dankjewel Rose! Ik gebruik het standaard flesje wat bij de bakspullen van de AH staat! 🙂

Antwoord
Rose november 10, 2020 at 21:47

Toppie dankjewel 😃

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram