Je hebt vast wel eens gehoord dat rode bieten een positief effect heeft op de uithoudingsvermogen. Perfect dus als je in voorbereiding bent op de marathon. Daarnaast zijn rode bieten ook gewoon heerlijk in combinatie met brie. Een salade met een goede verhouding tussen koolhydraten (pasta), eiwitten (kipfilet) en vetten (brie). Heerlijk om te eten als avondeten, maar ook lekker voor de lunch. Omdat de salade koud gegeten kan worden, is het een handige salade om mee te nemen in een bakje naar school of werk.
Nodig (voor 2 personen):
– 80 gram farfalle pasta (kan ook een andere vorm van pasta)
– 300 gram rode biet (3 geschilde bieten)
– 250 gram gerookte kipfilet
– 60 gram brie (60+)
– 50 gram rucola
– 1 (elstar) appel
– 20 gram walnoten
Doen:
Schil de rode bieten en doe deze in een pan met water, zorg dat ze onder water staan. Breng ze aan de kook en laat ze dan nog zo’n 30-40 minuten doorkoken (als je er doorheen kunt prikken, zijn ze gaar). Je kunt ook gekookte rode biet kopen in supermarkt, maar ik vond het wel eens leuk om zelf te bereiden.
Breng water aan de kook voor de pasta en bereid dit verder zoals op verpakking staat.
Ondertussen kun je de rucola vast verdelen over de twee borden en de brie, kipfilet en appel vast in stukjes snijden.
Als de pasta en rode biet klaar is, verdeel je deze ook over de twee borden. Verdeel ook de stukjes appel, brie en kipfilet over de twee borden. Verkruimel de walnoten erover en klaar is jouw maaltijd!
Minder koolhydraten? Laat dan de pasta weg.
Vegetarisch? Vervang de kipfilet door vega vlees, door kikkererwten of voeg een extra groente toe.
Niet zoet genoeg? Misschien vind je het lekker om nog wat honing toe te voegen!
Voedingswaarden p.p.:
Kcal = 555
Koolhydraten = 56 gram
Eiwitten = 38 gram
Vetten = 12,5 gram
3 Comments
Yum! Ga ik zeker eens maken.
Haha yes, mijn vriend lust geen rode biet, maar heeft me beloofd het een keer te eten op voorwaarde dat ik eens rijst (bah!) zou eten. Dit recept ga ik voor hem maken!
Ah te lief! En hoe kun je rijst nou niet lekker vinden? Ik hou van die kleffe pandan rijst 😉 Succes!