Nog nooit eerder heb ik een recept met parelcouscous gemaakt. Wel heb ik het al eens gegeten en daarom wilde ik het zo graag zelf eens bereiden. Ik vind de structuur net iets lekkerder dan normale couscous en het is heerlijk om te combineren met een salade.
Nodig (voor 2 personen):
- 100 gram parelcouscous
- 250 gram rode biet (gekookt)
- 200 gram doperwtjes (uit de vriezer)
- halve aubergine
- 150-200 gram falafel
- feta en/of geitenkaas naar keuze (ik deed zo’n 40 gram)
- tomaatjes
- evt: sla, pijnboompitjes en/of zongedroogde tomaat
Doen:
- Bereid de parelcouscous zoals op verpakking staat (ik heb water in een steelpan aan de kook gebracht en toen de parelcouscous voor 8 minuten zacht mee laten koken).
- Doe ook de doperwtjes in een steelpannetje met water. Breng aan de kook en giet dan af.
- Snijd de aubergine en falafel in schijfjes/stukjes en bak/grill dit een paar minuten in een pan.
- Ondertussen kun je de bietjes snijden en in een saladebak doen. Voeg hierbij (wanneer dit klaar is) ook de parelcouscous, doperwtjes, aubergine en falafel (voeg hier ook de sla en zongedroogde tomaat toe als je dat wilt).
- Meng de ingrediënten met elkaar.
- Verdeel de salade over twee borden en verkruimel de feta/geitenkaas hierboven.
- Smullen maar!
♥
4 Comments
Ik heb het gemaakt met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes erdoor. Echt heeeerlijk, Thanks!😋🥰
Klinkt gooooooed! Enjoy!
Ik ben he-le-maal fan van dit recept! Veel te veel gegeten…
Hihi! Wat leuk om te horen! 😉