Vrijwel iedere dag ontbijt ik met warme ontbijt, maar in de zomer kan ik overnight oats eigenlijk wel wat meer waarderen, vooral met warmere dagen. De naam zegt het al: havermout dat je de avond ervoor in de koelkast zet en in de ochtend alleen nog maar hoeft af te maken met vers fruit en toppings. Erg handig (en lekker en voedzaam!) dus ook om als ontbijt mee te nemen. Qua fruit en toppings kun je veel kanten op, hierbij een recept ter inspiratie.
Nodig:
- 40 gram havermout
- 10 gram chiazaad
- 250 ml (plantaardige) melk
- (halve) scoop veganistische proteïne poeder (scoop)
- fruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen, appel en/of banaan)
- evt. toppings zoals kaneel, pindakaas, pompoenpitten, kokos en/of rozijnen
Doen:
- De avond of minstens vier uur van te voren: doe in een ontbijtschaal (of meeneem bakje, handig als je je ontbijt niet thuis eet!) de havermout, chiazaad en melk. Mix dit geheel met een lepel, doe er folie overheen en zet in de koelkast.
- De volgende dag hoef je het er alleen nog maar uit te halen, de proteïne poeder erdoor heen te roeren en af te maken met fruit en eventuele toppings.
- Eet smakelijk!
♥