Fat with MaritFoodTussendoortjes

Oreo Nutella Cheesecake

geschreven door Marit oktober 6, 2015 5 Comments

Hal-le-lu-jaaaaa. Dat dacht ik van de eerste tot laatste hap bij dit stukje taart. Twee weken geleden was ik samen met mijn beste vriendinnen in Eindhoven en daar bezochten we Brownies & Downies. Niet alleen om het bijzondere en leuke concept, maar ook om de goede verhalen die ik erover had gehoord. Wat is jullie taart van de dag?’ ‘Eh…. volgens mij oreo nutella cheesecake….’ ‘WHAAAAAAAAT?!’ Vijf minuten later verkeerden wij alle drie in de eet-hemel. YUM!

Op mijn werk vertelde ik over dat stukje taart. Dat stukje heaven. Dat moest worden gemaakt! Zo gezegd, zo gedaan. Ook al zit hier NIETS gezonds in (geen fit maar fat with Marit), het is een echte aanrader. Af en toe mag het, toch?!

Nodig:
– 2 pakjes Oreo koekjes (154 gram per rol koekjes)
– halve pot Nutella (200 gram)
– 500 gram roomkaas
– 80 gram boter
– 3 eieren
– 2 eetlepels cacao

Doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de roomkaas in een beslagkom met de nutella, cacao poeder en eieren erbij. Mix dit tot één geheel.
De boter een beetje laten smelten en deze samen met 1,5 pakje oreo koekjes in de keukenmachine en AAN!
Bekleed de bodem van een taartvorm (24 cm) met bakpapier en giet hier de kkapotte oreo koekjes over heen. Stamp dit aan tot een goede bodem. Giet hier de vulling van roomkaas overheen.
Zet de taart in de oven voor ongeveer 25 minuten. Laat daarna buiten de oven afkoelen en zet na een half uur/uurtje in de koelkast en laat het daar nog minimaal zo’n 2 uur opstijven. Daarna verkruimel je de rest van de oreo koekjes erover en voilaaaaa, een hemels taartje is ready om geproefd te worden!

Je bent misschien van me gewend dat ik de voedingswaarden bij mijn recepten zet….. Eh…. laten we dat nu maar even niet doen 😉 Gewoon lekker van genieten!!!

PS. Nadat je deze hebt gebakken, gegeten en ontzettend hebt genoten toch zin in iets gezonders? Hier vind je het recept voor een heerlijke, healthy cheesecake!

5 Comments

Marvin oktober 6, 2015 at 15:07

Jammie! Lijkt me heerlijk. Eigenlijk moet ik ook meer taarten maken, helaas te weinig tijd.. (of neem ik er gewoon te weinig tijd voor)…

Antwoord
Karina mei 24, 2016 at 11:23

Hi!! Ik wil deze taart graag voor mijn verjaardag maken maar probeer het iets gezonder te doen als dat kan.
Is de roomkaas ook te vervangen door iets anders? En kan de roomboter ook met kokosolie?
Of zou dit de taart niet meer lekker maken? Ik hoor het wel 🙂

Antwoord
Marit mei 24, 2016 at 11:29

Hi Karina, deze taart hoort gewoon lekker ongezond te zijn 😉 je zou zelf iets vervangends kunnen proberen, maar zou zelf niet zo goed weten wat. Misschien een idee om bij mijn andere recepten te kijken, daar staan wel ‘gezonde’ taart-recepten!

Antwoord
Zonderzooi oktober 1, 2016 at 14:09

Oeeehhh klinkt heerlijk Marit! Ach en eieren en cacao zijn niet eens zo slecht, als ik binnenkort weer een verjaardagsfeestje heb van een vriendin ga ik deze eens proberen. Lekker easy receptje ook!

Antwoord
Marit oktober 3, 2016 at 14:12

HAHAHAHHAHA. Goede reactie! 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs