Food

Onbekend eten #1: zeekraal

geschreven door Marit februari 15, 2017 4 Comments

Heb je al eens van zeekraal gehoord? Ik nog nooit, tot een aantal weken geleden. Mijn moeder vertelde erover en nieuwsgierig dat ik ben naar nieuwe producten, lag het de volgende dag in mijn winkelmandje. Het was zo lekker, dat ik dit natuurlijk gelijk met jullie deelde. En toen bedacht ik me dat het misschien leuker is om eens in de twee weken een blogpost over een onbekend product te schrijven, zodat we vernieuwend blijven eten. Hier heb ik natuurlijk ook jullie hulp bij nodig, want er zijn vast wel meer producten die lekker zijn en waarvan veel mensen het bestaan nog niet af weten?

Deze keer alle aandacht voor zeekraal. Zeekraal is een zee-groente en heb ik gekocht bij de Albert Heijn, in het vis-schap. Het zal denk ik ook bij de Jumbo te verkrijgen zijn, maar die is verder van mijn huis. Het is niet goedkoop, je betaalt 2,49 voor een bakje van 100 gram.
Kijkend naar de voedingswaarden sta ik versteld van het aantal calorieën wat erin zit. 20 calorieën per 100 gram. TWINTIG calorieën voor een heel bakje! Zit daar wel smaak aan?
En of daar smaak aan zit! Op de verpakking staat dat je het eventjes kunt bakken of koken, maar ik kan het niet laten straight uit het bakje te eten. Heer-lijk! Knapperig en zout van smaak. Niet alleen zo uit het bakje is het lekker, maar ik heb het ook door mijn salades geprobeerd, op een broodje met kaas, broodje met kipfilet en een broodje met makreel. Leuk voor jezelf, maar ook leuk voor als er bezoek komt.

Het product werd vooral in het wild op de schorren gesneden, maar wordt sinds kort ook gekweekt in Zeeland. Het is een pioniersplant en neemt zout op tijdens de groei, vandaar de smaak.
De zeekraal is al snel een week houdbaar (verpakt in een bakje), is sluitbaar en ik pakte er zelf steeds een beetje uit, dus ik had er lang plezier van.

Zeker eens proberen dus!

Weet jij een ‘onbekend’ product en vind je dat ik dat echt eens moet proeven en er over schrijven? Laat het me vooral weten en laat me ook weten waar ik het kan vinden!

4 Comments

Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl februari 15, 2017 at 19:42

Leuk Marit! Ik ken het alleen van jou Instagramfoto’s dus ik ben wel benieuwd 🙂

Antwoord
Amanda februari 16, 2017 at 10:32

Leuke nieuwe rubriek! Ik zie de laatste tijd vaak kiemen voorbij komen op Instagram, op een salade of rijstwafel bijvoorbeeld. Persoonlijk had ik geen idee wat je ermee zou moeten of hoe het smaakt. Zou het zelf nooit kopen maar wie weet na jouw review wel!

Antwoord
Rosemarijn februari 16, 2017 at 12:08

Oooooh bij het visschap! Ik zocht het al in de AH nav jouw instagram, maar kon het al niet vinden. Ben heel benieuwd. Leuke nieuwe rubriek, hopelijk kan je zo wat pareltjes ontdekken 🙂

Antwoord
Ilse juni 11, 2017 at 11:32

Hoi Marit! ga je nog meer van dit onbekende eten proeven? Ik hoor wel vaker van die onbekende groenten wat ik nog nooit gegeten heb, pastinaak, postelein, ga zo maar door. Liefs Ilse

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs