Iets waar ik iedere dag mee begin: overnight oats… dus laat ik daar op dit blog ook mee beginnen als eerste receptje.
Jaaahaa, overnight oats. Havermout in melk geweekt, wat ik een nachtje in de koelkast laat staan. Bij het typen loopt het water me alweer in de mond. Niet dat ik deze combinatie nou heel erg lekker vind, maar wel wat ik er allemaal aan toevoeg.
Ik zal bij het begin beginnen. Voordat ik naar bed ga pak ik een schaaltje en doe hier zo’n 50 gram havermout in, doe er soja of amandelmelk bij (250 ml ongeveer). Dit samen in de koelkast, dan slurpt de havermout de melk op en krijg je een dikke substantie. En hier kun je aan toevoegen wat je maar wilt. Mijn favo’s:
– appel (bakken in kokosolie en kaneel), rozijnen/dadels, zaden&pittenmix (en schuddebuikjes)
– banaan, pure chocolade, pindakaas, noten
– blauwe bessen, kokosrasp, noten
En hierin kun je eindeloze combinaties maken, maar ik gebruik dus vaak dingen als: altijd fruit, noten, lijnzaad, zaden, pitten, rozijnen, pure chocolade, kokos en af en toe wat schuddebuikjes om het af te maken.
Je kunt echt zoveel met havermout doen… dit is nog maar mijn eerste receptje met havermout, meer volgt!
Wat is jouw favo combinatie? Heb je nog goede tips?
3 Comments
Oeeh heerlijk! eindelijk een beginnend blog gevonden, inspiratie!
Ik ben net weekje begonnen met gezonder leven en sporten.
Hallo marit,
Wat een leuke en inspirerende site heb je!
Bij het lezen van de overnight oats was ik erg enthousiast en wil daar ook mijn ochtenden mee beginnen. Nu heb ik een vraag, doe jij die ochtend de overnight oats weer in de magnetron? of eet je het zo uit de koelkast koud op?
Ik hoor het graag 🙂
Groetjes,
Martine
Volgens mij heb ik je gemaild! Zo niet, ik doe het zelf niet in de magnetron, makkelijker en vind het zelf lekkerder, maar het kan prima in de magnetron hoor!
Eet smakelijk!