Afgelopen dinsdag was ik jarig en daarom wilde ik mijn lekkerste taart ooit maken. Meestal ging ik voor monchou, deze keer wilde ik iets mijn favoriete combi: pepernoten, chocolade en cheesecake. Zo kwam ik terecht bij de Nutella cheesecake met een bodem van pepernoten. FOOD HEAVEN. Echt. Zo. Lekka. Voor jou een ultieme tip om te maken voor jouw verjaardag, voor Sinterklaas of eh…. voor een ander moment. Want deze moet je gewoon eens proberen! En intens van genieten.
Nodig:
– 200 gram kruidnoten
– 80 gram boter
– 400 gram roomkaas
– 200 gram nutella
– 50 gram suiker
– 30 gram cacao
– 2 eieren
Doen:
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Voor de bodem: doe de pepernoten in een keukenmachine en zet deze aan zodat ze verkruimelen. De boter laten smelten en deze samen voegen met de pepernoot kruimels. Keukenmachine aan en voilà de bodem is klaar. Bekleed een taartvorm (24 cm) met bakpapier en vet de rand in met wat boter. Doe de pepernotenbodem in de taartvorm en druk aan met een lepel tot het verdeeld plat is.
Voor de vulling: doe de roomkaas, nutella, suiker en cacao in een beslagkom en mix dit tot één geheel. Doe er dan de twee eieren bij en mix nog een keer.
Giet de vulling over de bodem heen en zet de taartvorm in de oven(140 graden) voor 30 minuten. Haal het er na 25 minuten uit en laas het even afkoelen. Na een half uurtje in de koelkast zetten en zeker nog wat uurtjes (of een nachtje) laten opstijven.
Voordat je de taart serveert kun je als topping nog wat (chocolade)pepernoten gebruiken. Ook smaken frambozen er lekker fris bij.
En nu: genieten, genieten, genieten!
Laat je het me weten als jij ‘m hebt gemaakt? Ik ben benieuwd!
17 Comments
Wauw, ook nog zo weinig ingrediënten. Wat tof! Deze ga ik echt maken voor mijn familie in december. Hoe leuk!
Heel leuk!
Ik kan alleen maar zeggen: OMG! Moet de lekkerste verjaardagstaart ooit zijn haha!
Ik kan alleen maar antwoorden: dat was het. Echt. Yum!
Ah ziet er lekker uit! Vooral de chocolade pepernoten bovenop, daar ben ik echt aan verslaafd 🙂
Je bent niet de enige…… haha!
Hoi Marit! Welke roomkaas heb je gebruikt? Wij hebben begin december kerstfeestje met de collega’s en wil ‘m graag een keer uittesten voordat ik hem voor anderen maak 😉 Bedankt ! x
Hi Anne, wat leuk dat je dat dit recept gaat maken… of nouja… vooral heeeel erg lekker 😉 Ik heb naturel roomkaas gebruikt. Kan van philadeplhia, maar appie had bijv ook huismerk, wat goedkoper. Beide prima! Wel even een fotootje showen he. Veel plezier iig!
Kan t ook met duo penotti denk je?
Vast wel! Proberen! 😉
Lijkt me heerlijk! heb je nou over de bovenkant nog vloeibare chocolade gedaan en daarop frambozen en chocoladekruidnoten of lijkt dat maar zo?
Hanneke, het is ook heerlijk, een must try! En nee dat lijkt denk ik maar zo? Het is geen vloeibare chocolade! Het is denk ik de nutella die in de cheesecake zit. Veel bak en eet plezier!
[…] naar uit kijken als we de wedstrijd gelopen hadden. Recept is overigens hier te vinden –> https://www.fitwithmarit.nl/food/nutella-cheesecake-met-een-bodem-van-pepernoten/. Na een relaxt avondje tv kijken zijn we op tijd naar bed gegaan want we wilden zondag op tijd […]
Hai Marit!
Ik wil deze taart gaan maken, maar de pepernoten zijn natuurlijk al uit de winkels.. Denk je dat het met bijvoorbeeld speculaas of bastogne net zo lekker wordt?
JAAA ZEKER!!! Bastogne koeken is een hele goede optie! Sowieso doen 😉
Die van mij staat nu in de oven, heb Duo Penotti? ruikt heerlijk, ook pepernoten had ik niet dus heb chocolat chips koekjes gebruikt
Ohhhhh klinkt ook heeeeel goed!