Fat with MaritFood

No bake cheesecake met rood fruit

geschreven door Marit december 19, 2017 2 Comments

Een paar weken geleden was mijn moeder jarig en vroeg me om een cheesecake te maken. Aangezien ik de New York cheesecake al eens gemaakt had, leek het me leuk om nu een cheesecake te maken, zonder de oven te gebruiken. Een no bake cheesecake dus, naar mijn idee net wat smeuïger dan de New York variant! Omdat de taart nog wat uurtjes in de koelkast moet opstijven, is het handig om de taart een dag van tevoren te maken. Het recept is easy, met een VERRUKKELIJK resultaat!

Nodig:
– 300 gram Bastogne koekjes
– 90 gram boter
-400 gram roomkaas
– 100 gram witte suiker
– zakje klopfix
– 100 gram magere kwark
– 250 ml. slagroom
– rood fruit naar keuze

Doen:
1. Verkruimel de bastogne koekjes. Dit kan door een keukenmachine, maar je kunt ook een theedoek en al je kracht gebruiken (doe steeds een paar koekjes in een theedoek en maak kapot met bijv. je vuist of een deegroller).
2. Als de koekjes verkruiend zijn, laat je in een steelpannetje de boter (zachtjes) smelten. Als dit gesmolten is, voeg je de kruimels hier aan toe. Zet het vuur uit en roer met een lepel, zodat de kruimels en boter samenkomen.
3. Pak een taartvorm (22 of 24 cm) en bedek de bodem met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet dit in de koelkast.
4. Ondertussen kun je bezig met de vulling. Doe in een beslagkom: de roomkaas, suiker, klopfix, slagroom en kwark. Mix dit geheel met een staafmixer/garde (een paar minuten).
5. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de vulling hierover. Zet in de koelkast voor minstens 6 uur (of dus een nachtje).
6. Maak af met rood fruit naar keuze.

GENIET ERVAN!

2 Comments

Kayleigh december 20, 2017 at 16:59

Oeh dit ziet er lekker uit! En best makkelijk te maken. Ik ga hem onthouden!

Antwoord
Nynke december 20, 2017 at 17:05

Ziet er heel lekker uit!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs