Jaaaaaaaa, het is vandaag 3 november en dat betekent dat ik JARIG ben! En dit is de eerste keer dat ik mijn verjaardag niet thuis vier, want ik ben natuurlijk in NEW YORK! Wat er vandaag precies op de planning staat en of ik nog ergens een taartje ga scoren, I don’t know, maar wat ik wel weet is dat ik stiekem al genoeg taart op heb deze week, want ik bakte een NEW YORK CHEESECAKE! Toepasselijk en vooral super lekker! Het liefst stuur ik jullie allemaal een stukje op, maar dat gaat helaas niet. Wat ik wel voor je kan doen? Dit heerlijke recept delen! Geïnspireerd door de recepten van Uit Pauline’s Keuken & de Albert Heijn. De taart moet een dag van tevoren (of de ochtend van tevoren) worden gemaakt, zodat ‘ie goed kan opstijven/afkoelen.
Smul je mee?
Nodig:
Voor de bodem:
– 200 gram bastogne koekjes
– 70 gram boter
Voor de vulling:
– 600 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
– 125 gram crème fraîche
– 175 gram suiker
– 40 gram bloem
– 3 eieren
– 3 theelepels vanille aroma
Voor de topping:
Dit kun je zelf invullen, maar zelf gebruikte ik:
– 200 gram diepvriesfruit (aardbeien, frambozen, bessen)
– 40 gram suiker
– 30 ml. water
Doen:
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Verkruimel de bastognekoekjes. Dit kan met een keukenmachine, maar je kunt ook met een theedoek en je kracht aan het werk ;).
Laat de boter smelten in een steelpannetje. Als het gesmolten is, zet je het vuur uit. Doe de bastogne-kruimels hierbij en roer de boter en kruimels door elkaar.
Bekleed een taartvorm (22 of 24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk stevig aan (met een lepel). Zet dit in de koelkast.
Meng de roomkaas, crème fraîche, suiker, bloem, vanille aroma met elkaar. Dit kan met een keukenmachine of in een beslagkom met staafmixer. Doe tijdens het mixen de eieren erbij en maak dit geheel tot een beslag.
Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem.
Zet in de oven voor een uur. Zet dan de oven uit en laat de taart er nog een uur in staan. Haal eruit en laat nog even (het liefst een uur of twee) afkoelen op het aanrecht. Daarna zet je ‘m in de koelkast voor minstens 4 uur. De taart blijft nog wel een aantal dagen (3/4/5) goed in de koelkast.
Voor de topping doe je het diepvriesfruit met water en suiker in een steelpannetje en brengt het geheel aan de kook. Zet op zacht vuur en zorg er met een vork voor dat het fruit plat wordt, zodat het een sausje wordt. Dit sausje kun je in de koelkast bewaren en serveren over de cheesecake.
ENJOY ONTZETTEND! ♥
2 Comments
Beetje laat !
Maar happy new year to you!!
Hoop dat je een geweldige verjaardag hebt gehad… ga deze week de cheesecake maken en proosten met deze taart op jou 😉
Dankjewel en eet smakelijk alvast!