FoodLunchOntbijt

Mugcake 2.0

geschreven door Marit juli 5, 2015 10 Comments

Hey hoi! Wat een weertje niet? Nederland…. maar goed. Ik zal gelijk to the point komen, want je hebt waarschijnlijk zojuist mijn mugcake op instagram voorbij zien komen en dus vraag jij je nu al kwijlend af: ‘Maaaaarit, hoe maak je dat nou?’ Nou behalve dat ik het al duizend keer (;)) onder AL mn mugcake foto’s heb gezet, er een filmpje van heb gemaakt, er duizend mugcake recepten zijn op internet en ik deze al een hele tijd terug heb geplaatst, vertel ik met alle liefde nog een keer hoe ik die heerlijke mugcake toch maak. Die van vorig jaar ziet er toch echt wel een stuk beter uit, mijn foto skills zijn achteruit gegaan (less is more, toch?!), maar die van vorig jaar maakte ik ook anders. Ik ben meer op mijn eiwitinname gaan letten, en heujjj, komt ‘ie weer: eiwitpoeder erbij!

Goed. Om een lang (lul) verhaal kort te houden, wat je nodig hebt:
– halve banaan (handig dus als je vriendje ook van mugcakes houdt ;))
– halve scoop eiwitpoeder
– 2 eetlepels havermout
– 1 eetlepel lijnzaad
– 1 ei
– toppings naar keuze

Doen:
Prak de banaan met een vork in een bakje (het kan ook met hele banaan, vind ik iets te bananerig, kan ook zonder banaan, maar wordt ‘ie erg hard!) daarna doe je het ei, de havermout, eiwitpoeder en lijnzaad erbij. Mixen mixen mixen met de vork. 2 minuutjes in de magnetron (normale stand). Omkiepen op een bord en je zou ‘m nu kunnen opeten (even wachten wel, want: heet) ik hou ervan om iets kouds bij te eten zoals kwark, daarbij wat superfood ennnnn deze siroop is echt onmisbaar geworden bij m’n mugcake.

Oh man, hier kan ik iedere ochtend wel mee wakker worden. Vanaf woensdag op vakantie, zonder magnetron, I will miss it!

Tag je me in je zelfgemaakte mugcake foto? 

10 Comments

Marit juli 28, 2015 at 09:07

Welke smaak eiwitpoeder gebruik je hierbij?

Antwoord
Marit juli 28, 2015 at 11:03

Eigenlijk altijd vanille, maar chocolade smaakt ook goed!

Antwoord
Inspiratie van de bovenste plank.. of keukenkastje | Jantiens ReisStijl augustus 4, 2015 at 11:49

[…] naar wat ik zat te eten. Een heel lekkere mugcake. Het recept is van Fit met Marit en vind je hier. Uiteraard sleutel ik er altijd wel zelf nog wat aan. Dus ik gebruik kaneel in plaats van […]

Antwoord
Janna februari 17, 2016 at 02:28

Van welk merk gebruik jij de eiwit poeder?
ik wil het graag proberen, en ben ook zeker op me eten aan het letten

Antwoord
Marit februari 17, 2016 at 12:03

Body & Fitshop!

Antwoord
Suzanne Prins mei 18, 2016 at 19:37

Wat gebeurt er als ik het ei weghaal?

Antwoord
Marit mei 19, 2016 at 06:34

Dat zou ik niet weglaten in dit recept. Dan zou ik gewoon voor een normaal havermout recept gegaan, deze kun je ook vinden op m’n site, onder Food/ontbijt.

Antwoord
L april 7, 2017 at 15:18

Kun je het lijnzaad ook weglaten?

Antwoord
Kimberley augustus 19, 2017 at 23:50

Kun je hem ook maken met 30 gram havermout?

Antwoord
Marit augustus 20, 2017 at 21:54

Ja kan zeker, lekkerder als je dan misschien ook de rest van de banaan toevoegt!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram