DinerFoodLunch

Mexicaanse bowl (plantaardig)

geschreven door Marit maart 16, 2021 0 comments
Mexicaanse bowl plantaardig

Ik hou ontzettend van de Mexicaanse keuken en met de producten van tegenwoordig kan ik mijn bowl plantaardig maken. Heerlijk en voedzaam als lunch of avondeten. Ook leuk als er eters komen om alle ingrediënten in bakjes te doen, zodat je je eigen bowl kunt maken.

Nodig (voor 2 personen):
  • blik jackfruit (550 gram, 280 gram uitgelekt)
  • klein blikje kidneybonen (200 gram, 125 gram uitgelekt)
  • klein blikje maïs (150 gram, 140 gram uitgelekt)
  • 1 courgette
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • klein zakje ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Mexicaanse kruiden (Euroma), peper en zout
  • haver fraîche (half bakje)
  • vegan kaas
  • tortila chips (chili)
  • chilisaus

Er zitten wellicht wat onbekende producten bij, klik daarom op de link om te zien wat ik bedoel/gebruik (gekocht bij AH).

Doen:
  • Snijd de ui, knoflook en courgette.
  • Verwarm (olijf)olie in een pan en bak hierin de knoflook met courgette.
  • Ondertussen kun je de jackfruit laten uitlekken. Trek/snijd de stukken wat uit elkaar.
  • Verwarm (olijf)olie in een (andere) pan en back hier de jackfruit met één eetlepel van de Mexicaanse kruiden in. Bak dit zo’n vijf minuten op middelhoog vuur.
  • Ondertussen kun je bezig met de guacamole: doe de avocado (zonder schil en pit) in een schaaltje, voeg peper en zout toe en prak dit geheel. Voeg eventueel nog een kleine theelepel citroensap toe, dan wordt het iets smeuïger en blijft het langer goed.
  • Was en snijd de cherry tomaatjes door midden.
  • Was de kidneybonen en maïs en laat dit uitlekken.
  • Je kunt beginnen met de bowls: verdeel de maïs, kidneybonen, ijsbergsla, rode ui en tomaatjes.
  • Verdeel ook de gebakken courgette en jackfruit over de bowls.
  • Maak af met guacamole, een flinke eetlepel haver fraïche, chilisaus, kaas en tortilla chips.
  • ENJOY!

♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram