Haal het zonnetje in huis met deze mango passievrucht monchoutaart. Heeeel lekker, fris, zomers en makkelijk om te maken. Het recept, geïnspireerd op het recept van Zoete Zusjes, vind je hieronder. Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?
Nodig:
- 320 gram bastogne koekjes
- 120 gram roomboter
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 300 gram monchou
- 200 gram witte chocolade
- 400 gram mango uit de vriezer
- 100 gram suiker
- 3 gelatine blaadjes
- 2 passievruchten
Doen:
- Laat de boter smelten in een steelpan.
- Verkruimel de bastogne koekjes.
- Meng de boter en kruimels met elkaar en verdeel dit over de bodem van een taartblik (met bakpapier bekleed).
- Laat de witte chocolade au bain marie smelten.
- Klop de slagrom met klopfix stijf.
- Meng de witte chocolade, slagroom en monchou met elkaar tot een glad mengsel.
- Giet het mengsel over de bodem en zet minstens twee uur in de koelkast.
- Laat de gelatine blaadjes 10 minuten weken in koud water.
- Doe de mango in een steelpannetje en voeg hier de suiker aan toe (ook 2 theelepels citroen o limoensap als je dat in huis hebt) en laat dit warm worden.
- Staafmix de mango topping en roer dan de gelatine blaadjes erdoor.
- Verdeel de mango over de taart en laat minstens vier uur opstijven in de koelkast.
- Maak af met de passievrucht.
- ENJOY!
♥♥♥