FoodLunch

Lunch ideetjes

geschreven door Marit november 28, 2014 3 Comments

Terwijl ik lekker mijn lunch loop op te peuzelen, bedenk ik me dat ik vaak mailtjes krijg over de vraag wat je mee kunt nemen naar het werk, wat makkelijk, voedzaam en gezond is. En energie geeft om de rest van de middag vol te houden!

Hier wat ideetjes:
Wrapsss
– Gewoon normaal brood of crackers. Ik eet het liefste speltbrood, lekkerder en makkelijker verteerbaar. Dit beleg ik met appelstroop, pindapasta, hummus, ei, avocado, noem maar op…  Vaak eet ik hierbij wat wortel en/of paprika voor de groenten
– Ik weet niet hoe flexibel jouw werk/school is, maar je kunt ook kwark of yoghurt mee nemen en dit in de koelkast laten staan. Hierbij kun je dus zelf meenemen wat je lekker vindt om er door heen te gooien, zoals havermout/lijnzaad/fruit/noten etc.
– In de ochtend kun je een meeneem bakje maken met overnight oats
– Pannenkoekjes zijn erg makkelijk mee te nemen. Eiwitpannenkoekjes of banaanpannenkoekjes
Vullende salade met couscous of quinoa met van alles er in en door (bonen/groenten/ei…)

Het vergt allemaal even voorbereiding, maar het is gewoon fijn om op het werk of op school een lekkere & gezonde lunch bij je te hebben, waardoor je minder snel trek hebt in ongezond of iets moet halen uit de kantine. Je kunt er gewoon wat mee experimenteren en op een gegeven moment ontdek je wat je makkelijk, lekker en vullend vind en waar je nog een hele middag op kan werken.

Ook voor tussendoortjes heb ik enorm veel opties, misschien later daar een blogje over!

Ik hoop dat je er wat aan hebt & eet smakelijk alvast!

3 Comments

Minke november 28, 2014 at 14:30

Zijn die twee crackers met een eitje het enigste wat je neemt als lunch vandaag?

Antwoord
Marit november 28, 2014 at 16:24

Nee, dit was onderdeel van 😉

Antwoord
Minke november 30, 2014 at 23:29

ik snap hem, wel handig om te weten ik heb zelf een eetstoornis en gebruik jou als inspiratie alleen door niet de volledige voeding te zien krijg ik scheef beeld!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs