DinerFood

Linzencurry met bloemkoolrijst

geschreven door Marit december 8, 2016 5 Comments

I love curry! Ik eet het regelmatig, maar ik gebruik toch vaak zakjes en pakjes hierbij. Lekker makkelijk en gewoon heel lekker. Deze keer ging ik eens aan de slag zonder pakjes en zakjes en dat pakte goed uit! Ik ben gek op rijst, maar ik zag bloemkoolrijst in de Appie schappen liggen en was hier erg benieuwd naar. Scheelt enorm in kcal + een extra dosis groenten. De curry is door de kip en linzen hoog in eiwitten en deze curry is zeer easy to make!

Nodig (voor 2 personen):

– 300 gram kipfilet
– 265 gram linzen (dit is uitgelekt)
– 200 gram bloemkoolrijst
– 200 ml kokosmelk
– 1 ui
– 2 tot 4 teentjes knoflook (naar keuze)
– 1 rode peper
– 1 blokje kippenboullion
– 1 gele, 1 rode paprika
– 2/3 theelepels garam masala kruiden, dat zijn deze
– 5 ml. kokosolie/olijfolie oid
– 100 ml water

Doen:
Snijd de ui, knoflook en peper in kleine stukjes en bewaar dit in een bakje. Ondertussen snijd je de kipfilet in stukjes. In een bakpan wat olie en daarna fruit je de ui, knoflook en peper tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Voeg de kip hier aan toe en bak dit mee totdat het gaar/lichtbruin is. Voeg de kruiden hierbij. Eventueel nog wat extra peper/zout/knoflookpoeder. De (uitgelekte) linzen, het bouillonblokje, zo’n 100 ml water en de kokosmelk erbij. Dit goed roeren. Als het kookt zet je het op zacht vuur en laat dit zo’n kwartiertje pruttelen. Als het droogkookt, kun je er nog wat extra water aan toevoegen. Snijd de paprika in stukjes en doe deze er ook bij of serveer later. Als het klaar is schep je het in een diepbord, bloemkoolrijst ernaast en voilà. Diner is ready!

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:
Kcal = 530
Koolhydraten = 49 gram
Eiwitten = 42 gram
Vetten = 17 gram

5 Comments

Kim december 9, 2016 at 21:43

Vanavond gegeten. Echt heer-lijk!

Antwoord
Marit december 12, 2016 at 23:05

Ah, leuk om te horen, fijn!

Antwoord
Cindy december 17, 2016 at 10:24

Lijkt me heerlijk! Staat voor vanavond op de planning, gaat vast heerlijk smaken na een stevig rondje hardlopen. Nog een vraagje over de garam masala kruiden, moet je dat hele potje gebruiken? Bedankt voor het recept!

Antwoord
Marit december 19, 2016 at 12:28

NEE, niet dat hele potje! Dat zou erg kruidig worden, haha. Super stom, ben dat er vergeten bij te zetten. 2/3 theelepels!

Antwoord
Barbara mei 17, 2018 at 23:09

Wat een heerlijke gezonde maaltijd en een redelijk eenvoudig recept. Ik ga heel je site doorzoeken naar nog meer lekkere ideeën. Dank je Marit

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs