DinerFoodLunch

Komkommer bootjes

geschreven door Marit augustus 13, 2015 2 Comments

Courgette en aubergine bootjes kende ik al, maar ik had zin in iets fris! Daarom deze keer geen echte Favo Friday, maar wel één van m’n nieuwe favo gerechtjes: komkommer bootjes met een inhoud van onder andere tonijn! Lees hier hoe jij deze ook maakt.

Nodig (voor 2 personen):
– 1 komkommer
– blikje tonijn (185 gram)
– 1 blikje maïs
– bakje cottage cheese (200 gram)
– 6 augurken
– 6 zongedroogde tomaten
– (eventueel couscous, als je nog wat extra’s kan gebruiken)
– (eventueel chilli saus, want dat past overal bij)

Doen:
Was de komkommer en snij deze door de helft. Daarna halveer je de helften als een boot (dus overdwars). Doe dit zo recht mogelijk! Daarna hol je ze voorzichtig uit. Wat je eruit haalt, kun je best bewaren en aan de tonijnsalade toevoegen. (Niet de gehele salade past in de komkommer boot, dus het er kan ook beetje naast, eventueel samen met de couscous)
Besmeer de komkommer met cottage cheese. Laat de maïs uitlekken en doe dit in een grote kom. Voeg daarbij de komkommer overblijfselen in stukjes toe. Snijd de augurken en zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze ook toe, meng dit geheel.
Verdeel het nu over de komkommer boten. Voor wat extra smaak kun je peper& zout toevoegen en mijn voorkeur gaat uit naar wat chilisaus erover heen!

Tag je me in je creatie?! Eet smakelijk!

2 Comments

Gunay augustus 14, 2015 at 18:52

Hi Marit, eet je bepaalde aantal gram eiwitten per maaltijd en tussendoortjes? En hoe zit het met de calorien per maaltijd?

Antwoord
Marit augustus 14, 2015 at 22:03

Hoi Gunay, omdat ik veel met sporten bezig ben probeer ik tijdens iedere maaltijd eiwitten te eten, maar ik hou verder de geammen en kcal niet bij, dus hier kan ik je helaas niet bij helpen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram