FoodLunchOntbijt

Kokos kruimel pannenkoek

geschreven door Marit september 5, 2017 6 Comments

Een niet voorbedacht recept, wat heel goed uitgepakt is. Ik wilde pannenkoekjes maken met speltmeel, maar had alleen nog kokosmeel in huis. Kokosmeel heeft een hele andere structuur, wat er ook voor zorgt dat het niet meer op een pannenkoek lijkt, maar het een kruimel-feestje is! Een heerlijk, voedzaam en vullend ontbijt of lunch. De combinatie van kruimels en kaneel is heerlijk, zeker een aanrader! Hierbij deel ik het recept.

Nodig:
– 50 gram kokosmeel
– 1 ei + 1 eiwit
– halve banaan (60 gram)
– 100 ml. water
– 2 theelepels kaneel
– 5 gram kokosolie

Doen:
Mix in een beslagkom de meel, ei en eiwit, banaan en het water. Doe de kokosolie in een warme bakpan en laat het smelten. Doe dan het beslag erbij. Zoals je misschien gelijk al ziet, dit gaat geen pannenkoek worden. Blijf dan ook bij de pan staan en ga met een spatel aan de gang. Veel husselen. Ondertussen voeg je de kaneel toe. Wanneer de kruimels lichtbruin van kleur zijn, is het klaar. Leg het op een bord en voeg toe wat jou lekker lijkt. Ik vind het heerlijk smaken met kwark, aardbeien, nog meer kaneel en karamel saus.

Ben benieuwd of het jou ook zo goed smaakt, smakelijk! ♥

Voedingswaarden (zonder toppings):
Kcal = 330
Koolhydraten = 39 gram
Eiwitten = 18 gram
Vetten = 12 gram

6 Comments

Leonie september 6, 2017 at 20:00

Ik had laatst hetzelfde met amandel meel pannekoeken. Heb er scrambled pancakes met banaan en pure chocolade van gemaakt ?

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 22:00

En ik weet zeker dat dat ook heerlijk smaakte, of niet?! 😉

Antwoord
Tamara september 7, 2017 at 08:38

Ziet er super lekker uit! Mag ik vragen waar je de kokosmeel haalt?

Antwoord
Marit september 10, 2017 at 12:33

Staat een link bij he! Bij Body & Fitshop of gewoon uit de supermarkt.

Antwoord
Dominique oktober 5, 2017 at 12:00

Bij mij werd het heel droog en werden de kruimels heel fijn? Wat heb ik fout gedaan?

De smaak was overigens wel lekker!!!

Antwoord
Marit oktober 9, 2017 at 16:54

Oei, goeie vraag… heb je wat water gebruikt? Als de smaak wel goed was, maakt de droogte denk ik niet heel erg uit? Dat had ik ook, maar samen met kwark erg lekker.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs