DinerFoodLunch

Recept voor kip met een krokant jasje van havermout

geschreven door Marit november 24, 2015 3 Comments

Sinds een paar weken zit er tegenover mijn sportschool een KFC gevestigd. Geloof het of niet. En ook al denk je van niet, dat roept toch de nodige verleidingen op. Want ja, kip is gewoon lekker. En kip zit vol met eiwitten, wat goed is voor na het sporten. Toch weet ik dat als ik de KFC in stap ik voor de kip met een lekker frituurlaagje erom heen kies. Not so healthy anymore. Mag af en toe wel hoor, maar ik vond het wel leuk om een gezondere versie te bedenken. Ik at het zelf als onderdeel van mijn lunch, met wat tomaatjes erbij en een plak brood erbij. Maar het is ook heerlijk om bij je avondeten te eten. Bijvoorbeeld met zoete aardappel  en wat groenten. Een eiwitrijk recept en een erg verantwoorde keuze! Check onder de voedingswaarden maar!

Nodig (voor 1 persoon):
– 1 kipfilet van zo’n 150 gram
– 30 gram havermout
– 1 eiwit
– kruiden naar keuze, ik gebruikte: zout, paprikapoeder en knoflookpoeder

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Pak twee diepe borden, in één doe je de havermout met de kruiden. In de ander het eiwit die je even opklopt. Snijd de kipfilet in drie strepen. Pak een streep en dip deze in het eiwitmengsel en daarna in het havermoutmengsel. Leg ‘m dan op het bakpapier/bakplaat. Dit zo ook met de andere twee stuks kipfilet. In de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Eventueel afmaken met wat chilisaus en een klodder curry, eetsmakelijk!

Voedingswaarden van de kip met havermout uit de oven (zonder klodder saus dus):
Kcal =294
Koolhydraten = 18 gram
Eiwitten = 43 gram
Vetten = 5 gram

3 Comments

Marvin november 25, 2015 at 09:34

Ziet er heerlijk uit! En goede voedingswaarden ook 🙂
Gelukkig zit er geen KFC tegen over mijn sportschool, denk niet dat ik de verleiding zou kunnen weerstaan…

Antwoord
Eline november 25, 2015 at 16:51

Dat ik daar nog niet aan heb gedacht, havermout als jasje! Gebruik altijd paneermeel. Bedankt!

Antwoord
Marit november 27, 2015 at 11:01

Geen dank, Eline, enjoy!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs