Pannenkoekjes bakken zonder meel of havermout? Dat kan! Door kikkererwten te gebruiken in je beslag krijg je niet alleen een portie vitamines, mineralen en vezels binnen, het geeft ook een super lekkere smaak aan je pannenkoekjes.
Nodig (voor 2 porties):
- blik kikkererwten (265 gram uitgelekt)
- 2 eieren
- 75-100 ml (plantaardige) melk
- schep eiwitpoeder
- theelepel bakpoeder
- boter/olie om in te bakken
- evt. toppings: kwark, fruit, siroop, kokos, pindakaas, chocolade, etc.
Doen:
- Giet de kikkererwten af en spoel af met water.
- Doe in een beslagkom: de kikkererwten, eieren, melk, eiwitpoeder en bakpoeder. Mix dit tot een glad beslag.
- Verhit wat olie in een bakpan en bak hier op middelhoog vuur per 3 of 4 de pannenkoekjes in.
- Maak af met eventuele toppings zoals kwark, fruit, siroop, etc.
- Enjoy! ♥
2 Comments
Lekker! Deze komt op mijn to do list!
Ik heb ‘t gemaakt echter in de pan kan ik ze niet omdraaien zonder ze stuk gaan…. Wat doe ik verkeerd? Heb kleintje geprobeerd en ook ‘n grote. Lukt niet.