Afgelopen week liep ik op straat en ik rook opeens de geur van kip-kerrie salade. Iets wat ik altijd ontzettend lekker heb gevonden, maar wat ik ten eerste niet meer eet (want kip) en ten tweede kennen ze hier geen salades voor op brood (I know, tuff life). En toen kwam ik op het geniale idee (vind ik zelf) om zelf een vegetarische creatie te maken. Hieronder vind je het recept voor kikkererwten-kerrie voor op brood. Oftewel kik-kerrie ;). Ik vind het echt super lekker, makkelijk en voedzaam. Zeker een aanrader om voor jezelf als lunch te maken (of mee te nemen naar lunch).
Ook lijkt het me erg lekker om het sausje te combineren met rijst en meer groente, maar daar later meer over!
Nodig (voor 2 personen):
- 4 volkoren boterhammen
- 265 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt)
- 150 gram doperwtjes (vriezer)
- 100 gram Griekse yoghurt light
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout naar keuze
evt.: mango chutney, mayonaise
Doen:
- Je kunt de kikkererwten crunchy maken in de oven door ze op een bakplaat (met bakpapier) te leggen voor 25 minuten in een oven van 200 graden. De kikkererwten hoeven niet perse crunchy (vooral als je weinig tijd hebt zou ik dit laten).
- Kook de doperwtjes zoals op verpakking staat.
- Doe in een kom: de uitgelekte kikkererwten (of crunchy kikkererwten), de griekse yoghurt (en evt. mayonaise als je het wat romiger wilt), de kerriepoeder en eventueel nog wat zout. Mix dit met een lepel.
- Zodra de doperwtjes klaar zijn giet je deze af.
- Verdeel het kikkererwten mengsel over de boterhammen (wij hebben de mangochutney helemaal herontdekt en dus smeerden we dit eerst op het brood, maar kan zeker zonder!).
- Bestrooi de doperwtjes over de boterhammen en genieten maar!
Voedingswaarden p.p.:
Kcal = 406
Koolhydraten = 54 gram
Eiwitten = 24 gram
Vetten = 8 gram
Suiker = 2 gram
(dit is dus zonder de mango chutney en mayonaise gerekend)
♥♥