FoodTussendoortjes

Kerst cookies

geschreven door Marit december 15, 2020 2 Comments
Kerst cookies

Afgelopen weekend brachten Tom en ik kerstkaarten en deze gezellige kerst cookies rond bij familie en vrienden. Zonder binnen te komen en op afstand, maar toch elkaar even zien en fijne feestdagen wensen. Dat was super leuk en niet geheel onbelangrijk: de cookies bleken erg in de smaak te vallen! Daarom deel ik hierbij het recept (geïnspireerd door Leuke Recepten & Lynn), zodat ook jij hopelijk een glimlach op je gezicht krijgt!

Nodig (voor 25 cookies):
  • 325 gram bloem
  • 250 gram lichte bastard suiker
  • 200 gram roomboter
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 150 gram melk chocolade
  • 150 gram witte chocolade
  • decoratie (M&M’s, marshmallows, sprinkels…)
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de boter in een steelpannetje en laat dit zachtjes smelten.
  • Doe de suiker in een (beslag)kom. Voeg hier de gesmolten boter aan toe en roer dit (met een lepel). Voeg dan het ei toe en roer dit er doorheen.
  • Doe in een andere beslagkom: de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden. Meng dit geheel (met een houten spatel).
  • Voeg hier het suiker-boter-ei mengsel aan toe en maak hier één beslag van (met de houten spatel).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai negen balletjes (hoeft echt niet groot!) en verdeel deze over de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken, dat gaat vanzelf in de oven. Hou voldoende ruimte tussen de cookies, ze worden dus groter.
  • Deze eerste lading kan in de oven voor 13 minuten (haal ze eruit wanneer ze lichtbruin kleuren, zo blijft de binnenkant smeuïg zacht).
  • Herhaal dit nog twee keer en je 25 cookies zijn klaar! Laat deze een uurtje afkoelen.
  • De chocolade kan “au bain marie” gesmolten worden. Je kunt zelf kiezen hoe je dit verdeelt over de cookies, ik vond het leuk om met een lepel(tje) de helft te besmeren.
  • Nu het allerleukste: los met de decoratie! Doe dit zo snel mogelijk nadat de chocolade erop zit, zodat het samen opdroogt en goed blijft zitten. Hierna zou ik de cookies toch wel een paar uur laten staan, voordat je ze bijvoorbeeld verpakt. Gelijk opeten is trouwens wel het allerlekkerst 😉
  • ENJOY!
  • Oh ja, als je ze gaat maken, vergeet je me dan niet een foto te sturen?

2 Comments

Veronique december 21, 2020 at 13:29

Bedankt! Ondertussen ruikt het hier naar heerlijke koekjes die we met plezier gaan ronddelen.

Liefs

Antwoord
Marit december 22, 2020 at 14:11

Super leuk om te horen. Veel plezier met ronddelen! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram