FoodPersoonlijk

Kcal… bah!

geschreven door Marit mei 23, 2014 3 Comments
blog foto

Ik tel geen kcal. Klaar, punt, uit. Ik vind kcal stom. Ik heb het wel geteld. Niet obsessief, maar ik kan je over ieder product vertellen hoeveel kcal erin zit. Oké, wel obsessief dus. Vroeger kon ik eten wat los en vast zat. Ik verbruikte veel, maar at ook veel. Ik dacht altijd niet te kunnen aankomen, totdat ik een bijbaantje in een eetcafé kreeg. Vijf dagen per week mocht ik kiezen wat ik at als lunch en dinner. Broodje kroket en patat met saté. Standaard. Heerlijk. Maar wel + 10 kilo. Toen mijn studententijd begon wilde ik deze kilo’s er snel af. Vanaf toen hield ik me bezig met eten in combinatie met sporten. Langzamerhand viel ik af, maar ik vond het ook steeds mooier om dunner te zijn. Dus keek ik veel naar kcal. Nu ik sinds september probeer aan te komen heb ik dit losgelaten. Want ik weet nu dat het belangrijk is om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik eet veel, maar heb geen idee hoeveel. Misschien wil ik dat ook wel niet weten, want volgens mij is het aardig veel. Maar maakt dat uit? Nee. Vooral omdat deze kcal voornamelijk bestaat uit gezond eten. Ik eet ook echt wel eens iets ongezonds (Tony’s, Ben & Jerry’s… maak me gek!) maar ik hou van gezond en ik doe krachttraining niet voor niets.. dus let ik wel op mijn inname. Veel mensen die aan krachttraining doen houden precies hun macro’s bij (koolhydraten, vetten, eiwitten), maar ook dit is me teveel moeite. Het gaat vanzelf en ik zie aan mijn lichaam dat dit eetpatroon werkt. Nieuwsgierig naar wat ik eet op een dag? Ik zal binnenkort eens een dagje mijn eten bijhouden!
Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat je er in ieder geval voor moet zorgen dat je genoeg binnenkrijgt, maar dat voedingsstoffen vaak belangrijker zijn.

Houden jullie je veel bezig met kcal of macro’s?

3 Comments

Amy vd broek mei 30, 2014 at 18:56

Jaaaa, ben benieuwd naar een eetdagboek!! Ik heb soms nog moeite met wat te eten? Want ik heb altijddddd trek!!

Antwoord
Marit mei 31, 2014 at 07:41

Leuk Amy! Ik zal binnenkort een lijstje plaatsen om een idee te krijgen! Ontbijt je wel goed? Als ik echt goed ontbijt heb ik de hele dag door veel minder trek!

Antwoord
Eefje augustus 26, 2017 at 22:10

Leuk om een kijkje te nemen in je eetdagboek!!!! Ik zelf tel geen kcal of macro’s en eerlijk gezegd vindt ik dat onzin maar dat is mijn mening. Op een sportdag neem ik wel veel gezonde koolhydraten en op een rustdag wat minder koolhydraten enzo. Uiteindelijk moet je naar je lichaam luisteren en je eigen lichaam goed kennen wat er wel goed en niet goed bij je past.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram