Fat with MaritFoodTussendoortjes

Cheesecake met karamel zeezout chocolade cause IT’S MY B’DAY!

geschreven door Marit november 3, 2016 6 Comments

Joeeeeepie!!! Ik ben vandaag jarig! Naja, joepie… ik ben al een paar jaar op het punt gekomen dat het ouder worden wel mag stoppen hoor. En ja, ik kan ook al flink zeuren. 26 jaar. Zo lang ben ik nu op deze prachtige wereld. En dat ga ik vandaag zeker vieren! En dat doe ik natuurlijk met mijn lieve vriend, familie en vrienden. Maar ook heel veel eten! Cause birthday calories don’t count! (“Ga je er nou ook al foute quotes bij halen?”)

Gister ben ik dan ook al de keuken ingedoken om een cheesecake te maken met Tony’s Chocolonely karamel zeezout en kruidnotenbodem, zodat ‘ie nog een nachtje in de koelkast kon opstijven. Geïnspireerd door dit recept van Miljuschka. Aangezien mijn verjaardag in november is en omdat het mijn lievelingsiets is, zorg ik er altijd voor dat er kruidnoten worden verwerkt in mijn taart. Vorig jaar maakte ik namelijk een Nutella cheesecake met jawel.. kruidnotenbodem.

Deze taart is een dikke aanrader, ook als je niet jarig bent 😉

Nodig:
– 400 gram roomkaas naturel
– 2 repen Tony’s Chocolonely karamel zeezout
– 200 gram suiker
– 200 gram verse slagroom
– 100 gram boter
– 250 gram kruidnoten
(en een taartvorm van 24 cm + bakpapier)

Doen:
Maal de kruidnoten. Ik gebruik dan altijd mijn superhandy ‘tomado’ (10 euro bij de blokker, topding!). Een keukenmachine kan ook of gewoon de kruidnoten in een theedoek doen en lekker stampen. In ieder geval zorg je ervoor dat de kruidnoten kruimels worden.
In een steelpannetje verwarm je de boter. Als het gesmolten is roer je hier de kruidnoten-kruimelmix doorheen. De taartvorm bekleed je met bakpapier. Verdeel hier de kruidnoten bodem over. Goed verdelen en aandrukken met een lepel. Zo, dat is klaar.

In een steelpannetje doe je wat water (1/3 vol). Zet dit op het vuur. Op het steelpannetje leg je een bakje. Hierin doe je 1 reep Tony’s. Goed in de gaten houden en soms wat roeren, dit smelt dan langzaam (au bain marie).
In een beslagkom de suiker en slagroom en dit klop/mix je tot een dik geheel. Als dit klaar is voeg je de roomkaas toe, mix dit weer tot één geheel. Als de chocolade gesmolten is roer je dit door het mengsel heen. Dit mengsel giet je over de bodem heen. Ik verdeelde nog een halve reep Tony’s als topping.

In de koelkast voor minimaal 4 uur, maar liever dus een nachtje.

En dan je familie en vrienden heel erg blij mee maken en natuurlijk zelf ook lekker van smikkelen.

Geniet ervan!

6 Comments

Marvin | Voeding-en-fitness.nl november 3, 2016 at 11:20

Van harte gefeliciteerd Marit! En die taart ziet er verdomd goed uit 🙂

Antwoord
Kirsten november 3, 2016 at 16:33

Allemachtig.
Bij alleen het lezen van cheesecake met karamel zeezout choclade viel ik al flauw, en toen moest het gedeelte met ‘kruidnotenbodem’ er nog in…
Heerlijk!
Geniet ervan en een fijne verjaardag toegewenst!

Antwoord
Jenny november 4, 2016 at 13:41

Gefeliciteerd! Wat grappig, ik was afgelopen maand jaren en heb precies dezelfde taart gemaakt. Behalve de kruidnoten, dus een mooi excuus om het nog een keer te maken met kruidnoten! Fijne verjaardag toegewenst!

Antwoord
Merel Teunis november 4, 2016 at 14:57

Happyyyy birthday!! Dit ziet er echt ontzettend goed uit, klein beetje jaloers haha.
Veel plezier vandaag! Ga je nog wat leuks doen?

Liefs, Merel

Antwoord
Carlijn november 30, 2016 at 13:12

Ik ga hem lekker maken voor mijn verjaardag!
Ziet er super goed uit met mijn favoriete chocola (L).

Groetjes, Carlijn

Antwoord
Marit november 30, 2016 at 18:02

Eet smakelijk en alvast een fijne verjaardag!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs