FoodHotspots

Hotspots en wat te doen op Gili Trawangan

geschreven door Marit mei 17, 2016 6 Comments

Van de hotspot blogposts in Canggu en Ubud gaan we door naar de hotspots op Gili T. In totaal hebben we tijdens onze Bali-vakantie van drie weken, vijf plekken bezocht. Deze kun je in deze blogpost vinden. Op dit eiland, wat niet bij Bali behoort, maar bij Lombok, zijn we niet echt bezig geweest met ‘hotspots’ op het gebied van hip en healthy food, maar ik ga je in deze blog gewoon vertellen wat leuk is om te doen op het eiland Gili Trawangan (Gili T.).

In Ubud (de vorige plek) hadden we, via één van de zoveel bookingcentra op staat, vervoer naar Gili T. geregeld. Eerst een stukje met de taxi en daarna de boot. Van tevoren hadden we wat rond gezocht op booking.com voor overnachting, maar we besloten om op het eiland zelf te kijken. Op het eiland een beetje spijt van, aangezien we in de middag aankwamen en het zo’n 40 graden was, best heet met backpacks op, maar toch gelukt.

Gili Trawangan is één van de drie Gili eilanden. De andere twee eilanden zijn: Gili Air en Gili Meno. Gili T. blijkt het drukst, Meno het rustigst. We wilden heel graag één van de drie eilanden bezoeken, maar het maakte ons niet per se uit of het er druk of rustig was. We kwamen op Gili T. terecht en eerst leek het even op een feesteiland, maar al snel kwamen we er achter dat er ook een rustiger stuk is, de andere kant van het eiland. Dus wanneer we drukte wilden, konden we deze gewoon opzoeken, vonden we prima. Je kan er in de avond flink feesten, maar dat hoefden wij niet, maar hadden we ook geen last van. Het eiland kun je rond fietsen of lopen in 8 kilometer. Het ene stuk van het eiland is druk, maar de andere kant juist erg rustig. Wij zaten hier ongeveer tussen in en ons bungalow zat bijna aan het strand (weet helaas de naam niet meer, maar er is genoeg keuze!).

Op dit eiland was het onze bedoeling om vooral lekker te chillen en te genieten. Perfect eiland hiervoor! Tom lag vooral in het water met z’n snorkelset, ik heb hier heerlijk gelezen en gebakken in de zon. Bij veel restaurantjes is er bbq, leuk om eens te proberen! Je kunt dan verse vis uitzoeken en krijgt hier wat patatjes en salade bij. Yum! Je kunt fietsen huren, een snorkelen , kunt er leren duiken of zelfs zo’n squid huren, waarmee je vissen kunt ‘vangen’. Wilde Tom heel graag doen, maar (gelukkig) uiteindelijk niet meer gedaan.
Naast het heerlijke zon-zee-strand paradise, ook wat dingen ondernemen. Dat ga ik je nu vertellen!

 IMG_0544 snorkelen op gili T
Snorkelen

Het eiland is vooral heel erg mooi en fijn. Witte stranden, helder blauw water. Het is populair om te gaan snorkelen. Ook dit kun je gewoon regelen via de vele bookingcentra op straat. Je gaat dan met een boot weg en kunt op vijf verschillende plekken, rondom Gili T. en Gili Air, snorkelen. Wel echt heel tof om te doen! Het water is zo helder en je ziet heel veel vissen en zelfs schildpadden!

food market Gili T.
Food market

In het drukke gedeelte (je komt er snel genoeg achter waar dat is), is in het midden, vlakbij waar de boten aankomen, s’avonds altijd een hele grote markt met allerlei food kraampjes. Hier zie je vooral heel veel vis liggen. Vers gevangen! Je kan eerst kiezen wat je op de bbq wil (kip, tonijn, calamaris etc.) en daarbij mag je nog wat dingen uitzoeken voor op je bord, zoals: noodels, rijst, kokossalade, groenten, gefrituurde rijst, kroepoek en als laatste kies je nog een sausje (satesaus, chilli bijv.). Echt heel erg leuk en lokaal. Wel ook een beetje spannend, omdat die vis er toch al even ligt en je terwijl je eet precies ziet hoe ze het maken en hoe de bordjes worden afgewassen (niet dus). Dat wil je dan toch liever niet weten 😉 Er zijn trouwens ook heerlijke Nutella pancakes te krijgen!

fietsen op Gili T.
Rondje eiland
We hadden voor een paar uurtjes een fiets gehuurd en hebben een rondje eiland gefietst, dit is zo’n 8 kilometer. Erg leuk om te doen, niet alles is even goed te fietsen, maar het is super leuk om alles te bekijken en natuurlijk bij wat plekjes langs te gaan voor een lekkere fruitsmoothie. We hebben zelfs een keer de hardloopschoenen aangetrokken en zijn gaan hardlopen. Wel om de paar kilometer gewandeld of ergens wat gedronken, haha.

Kayu cafekayo cafe gili Tkayo cafe gili T kayo cafe gili T
Kayu cafe

Dit cafeetje kun je vinden aan de ‘drukkere’ kant. Het is vlakbij de markt waar ik het al eerder over had. Dit is een mega hippe hotspot. Super verse, gezonde lekkere sapjes, hippe koffie’s en heel lekker en gezond eten: bananenbrood, dadelballetjes, salades, wraps etc. Zeker een bezoekje waard. En dan vooral niet binnen zitten, maar buiten met prachtig uitzicht!

Gili T gili T
Rustigere kant

Hier heb je vooral veel resorts, villa’s en hippe restaurants met mooie zitplaatsen aan of op het strand. Heerlijk om met zand in je haren en de nagloed van de zon romantisch te genieten van elkaar, cocktails en ondergaande zon.

Laat je het me weten als je ook naar één van de Gili eilanden gaat? Zo leuk om te horen! Genieten gegarandeerd!

6 Comments

Jacqueline mei 17, 2016 at 14:19

Wij gaan in augustus 🙂 2 nachten gili air en1 nacht GiliT. We hebben veel gelezen op internet over de drie eilanden, maar konden niet kiezen. Dus dan maar zo!

Antwoord
Marit mei 18, 2016 at 15:46

Leuk, veel plezier!

Antwoord
Eva mei 17, 2016 at 17:39

Bedankt voor je super leuke post! Ik lees met veel plezier je blog en nu al helemaal sinds ik mijn vakantie naar Indonesië heb geboekt. Mijn vriend en ik zitten de laatste week van onze vakantie (5 wk in totaal) op de Gilis. Eerst 4 dagen gili t en daarna 3 dagen gili air. Heb er zoveel zin in! Zal zeker je tips opvolgen!!

Antwoord
Marit mei 18, 2016 at 15:46

Wat super tof, prachtige eilanden! Geniet ervan!

Antwoord
Louise juni 7, 2016 at 19:51

Oooohhh, ik was wat onderzoek aan het doen naar een eventuele vakantie naar Bali, maar BAM, ik ben overtuigd 🙂 Bali, Gili, Nusa, I want it all!! Thanks voor de leuke tips!

Antwoord
Marit juni 7, 2016 at 20:04

Ahhhh leuk! Er komen nog twee blogjes aan: Nuso en Uluwatu! Veel plezier alvast!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram