FoodHotspots

Hotspots in Utrecht

geschreven door Marit september 6, 2018 4 Comments

Toen mijn familie uit Utrecht afgelopen zomervakantie een maand naar Amerika vertrok, trok ik in hun huis om niet alleen op het huis en de kat te passen, maar ook om de stad Utrecht te gaan ervaren en ontdekken. En ik wist het al, maar het werd nogmaals bevestigd: Utrecht is leuk! Ik bezocht een aantal hotspots en die wil ik graag met je delen.

The Street Food Club

Hier kreeg ik de meeste tips over en die zijn zeer terecht! Wat een toffe, leuke, hippe tent is dit! Het was terrassenweer, dus wij zaten buiten, maar toen ik naar de wc ging zag ik pas echt hoe leuk (en groot!) het hier was. Naast de ontzettend mooie inrichting, was ook onder de indruk van de kaart. Ik wist gewoon niet wat ik moest kiezen, maar dat kwam goed uit. Je kunt namelijk meerdere dingen per persoon kiezen, een soort tapa’s dan, maar dan vanuit allerlei verschillende culturen. Van de typische Aziatische hapjes tot Mexicaans eten. Daarnaast kun je er Utrecht voor heerlijke cocktails… genieten!

SOIA – Strand Oog In Al 

De maand dat ik in Utrecht verbleef, was ook net de maand dat het onwijs mooi weer was. Gelukkig had ik dan ook de tip gekregen om naar SOIA te gaan. Dit ligt iets buiten het centrum, aan het water. Wat een leuke plek! Mijn zusje en ik waren hier om tijdens onze fietstocht een cappuccino te drinken, maar ik zou graag eens terugkomen voor een borrel met hapjes tijdens zonsondergang. Een vakantiegevoel in de stad!

SNCKBR

Hier was ik zo nieuwsgierig naar en eindelijk ben ik hier geweest! Een “snackbar” voor vegans! Nouja, snackbar, het is er allemaal ook nog eens heel gezond. Mijn zusje en ik gingen voor een burger en wrap en offcourse… zoete aardappelfrietjes! Finger licking good! En handig: in het centrum. 

Anne & Max

Hier kwamen een vriendin en ik te zitten na een flinke shopsessie. Een super leuk straatje met meerdere hotspots (zoals Teds). Het was mooi weer, dus we waren vooral op zoek naar een terrasje, maar we waren uiteindelijk ook erg te spreken over de lunch! Zelfgemaakte icetea met club sandwiches. Yum!

Broei

Ja, je raadt het al… er broeit behoorlijk wat bij deze hotspot! Dit was echt één van de betere plekjes waar ik geweest ben! Ik hou van groot, groen, rauw. En nog beter: alles is hier vegetarisch! Zo ging ik voor de zwarte bonenburger met tempeh bacon(!!!!). Goddelijk (zie foto’s onderaan de blog!)! Het zit niet direct in het centrum, maar het is er niet ver vanaf. Zeker een aanrader!

Roberto gelato

Uiteraard werden er ook genoeg ijsjes gehaald en dan het liefst bij Roberto! Met mooi weer staat er vaak een rij, maar dat heb je er voor over. Ik ben gek op chocolade en cookie smaken en die hadden ze hier volop! Je kunt het zelfs afmaken met chocolade of karamelsaus. HEAVEN! Niet in het centrum, maar vlakbij het Griftpark. Leuk dus om na het picknicken een ijsje te gaan halen hier.

Anan Saignon

In het centrum, betaalbaar, streetfood, Aziatisch, mega lekker! Hier kreeg ik niet perse tips voor, maar kwam ik samen met twee vriendinnen terecht. Erg lekker gezeten en gegeten. 

30ML

Omdat ik veel met mijn eBook bezig was, was ik op zoek naar leuke tentjes om in te werken en 30ML werd vaak genoemd. Op één van de warmste dagen (38 graden), had ik dan ook zin in verkoeling. De icecoffee was verkoelend en lekker, maar ze hadden helaas geen airco. Een toffe plek dus om te werken, maar niet met tropische temperaturen, wat niet vaak voorkomt ;). Ik zat in het centrum, maar je hebt meerdere locaties.

Meer tips!

Dat waren de tentjes waar ik ben geweest, maar er zijn er natuurlijk VEEL MEER! Ik heb behoorlijk wat tips gekregen (voor zo’n 60 tentjes!), dus ik zal de meest genoemde nog met jullie delen. Verschillende hotspots voor ontbijt, lunch en/of avondeten. 

 • Teds brunch
 • De ontdekking
 • Gys
 • Foodclub
 • Stan & Co
 • LE:EN
 • Dean’s
 • Karibu
 • The village
 • ‘t Koffieboontje
 • Koffie & ik 
 • Keek
 • Bakkerswinkel
 • Miyagi & Jones

Hopelijk heb je er wat aan! Mis je iets wat er echt tussen moet staan? Let me know! Binnenkort in ieder geval weer naar Utrecht, want er is nog zoveel meer te ontdekken!

Aziatische en Mexicaanse tapa’s bij The Streetfood Club

Club sandwiches (kip en geitenkaas) bij Anne & Max

Zwarte bonenburgers met zoete aardappel chips bij Broei, tafelgenoot ging voor brie met dadels

Roberto’s ijs!

Noodles bij Anan Saignon

4 Comments

Eline september 6, 2018 at 08:26

Wij hebben sinds kort ook een Anne & Max in Eindhoven, wat hebben ze hier toch lekkere dingen!

Antwoord
Marit september 6, 2018 at 09:37

Wat leuk! Was inderdaad erg lekker daar!

Antwoord
Sara september 6, 2018 at 08:56

Een hoop tips, leuk in Utrecht!
Is het trouwens tapa’s of tapas?

Antwoord
Judith Voogt september 6, 2018 at 12:28

Ik woon zelf in Utrecht en vind deze hotspots inderdaad ook heel leuk! Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad hier 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram