FoodHotspots

Hotspots in Rotterdam

geschreven door Marit november 6, 2016 2 Comments

Vorige week schreef ik al een hotspot-blog over Alan & Pim’s. Hier brachten wij onze eerste avond in Rotterdam door. Dat was een goed begin. Rotterdam beschikt over zoveel leuke plekjes en leuke hotspots. Daar ben ik stiekem wel een beetje jaloers op geworden: hippe, healthy hotspots overal!

Voor ons weekend in Rotterdam hadden we eigenlijk niets gepland. Ik had wel wat dingen op mijn social media voorbij zien komen waar ik nieuwsgierig naar was geworden. Ik zal je hieronder de leuke plekjes die wij hebben bezocht laten zien.

studenthotel rotterdam
The Studenthotel.
Hier verbleven we twee nachtjes. Hier verblijven studenten, voor bijvoorbeeld een paar maanden of een half jaar, maar ze hebben ook kamers beschikbaar voor de toeristen, zoals wij. Fijne kamers, leuke sfeer door de studenten en erg leuk ingericht.

sajoer rotterdam
We hadden twee ov-fietsen gehuurd, echt een uitvinding! Rotterdam is best wel groot, dus zo was alles echt prima te doen. Zo fietsten we zo even langs Sajoer om sapjes te halen. Een goed begin van de dag!

img_5754
We besloten om nog meer de toeristen uit te hangen, dus gingen het water op. Een rondvaart door de haven van Rotterdam.

tealab rotterdam
Hongerrrrr! En toen kwamen we bij ‘the Tea Lab’ terecht. Midden in het centrum, druk, maar echt leuk! We konden moeilijk keuze maken. Uiteindelijk deelden we een soepje, een broodje met eiersalade en een buddha bowl. Ziet er healthy uit he? Smaakte heerlijk!

sue rotterdam
Dit is bij SUE. Hier moest ik volgens veel ook echt heen. Taartjes, maar dan zonder suiker. We kozen de Bounty en Snickers. En ohhh, zo lekker!

Rotterdam zonsondergang
De zon ging onder en dus gingen we op naar het water. WAUW, wat een prachtige zonsondergang. Genoten!

supermecrado rotterdam
In de avond kwamen we op aanraden van Esmee terecht bij Supermercado. En dit was zo’n leuke tent! Super groot, super leuk ingericht, super druk en een hele leuke sfeer. Een cocktailbar-restaurant met een Latijns-Amerikaanse keuken. Allerlei lekkere dingen op de kaart, dus het was weer moeilijk keuze maken. We gingen voor nacho’s, vis, kip, salade en we konden het niet laten om ook churro’s te bestellen.

Bertmans Rotterdam
De volgende ochtend begonnen we bij Bertmans. Ook veel van gehoord en gezien op social media. En inderdaad ook weer zo’n leuk tentje! Weer te veel keuze, dus kozen we de brunchplate: van alles wat. Toast met avocado, pannekokejes, poached egg en twee verse sapjes.

Kralingse plas rotterdam
Het was zulk mooi weer dat we besloten weer wat te gaan fietsen. Zo kwamen we bij de Kralingse Plas uit en we waren niet de enige hier. Zoveel gezinnen, zoveel hardlopers en zoveel rust. Iedereen kwam om uit te waaien en om te genieten. Erg mooi!

Dudok Rotterdam
Van fietsen krijg je trek, dus op naar taart! Zo kwamen we bij Dudok terecht. Een brasserie aan de Meent (super leuke straat). Heel groot, want volgens ons was dit een dansschool geweest, gezien de schilderijen aan de muur. WEER zoveel keuze. We gingen voor de cheesecake en red velvet. What else? Een goede bodem voor een flinke shopsessie.

Thoms Rotterdam
Ondanks dat Tom al die hippe hotspots heel leuk en lekker vindt, was hij (en ook ik) toe aan hamburger en kroketten! En zo kwamen we heel leuk terecht bij Thoms. Ook dit ligt in de Meent. Een straat waar je sowieso even doorheen moet wandelen. Een heerlijke afsluiting van het weekend!

Rotterdam heeft ons echt positief verrast. We hadden heerlijk weer erbij, voelden ons flexibel door de fietsen en het eten was overal zo goed. En toch was het ook weer heel fijn om ons eigen stadje Groningen terug te komen. 

liefde in Rotterdam

2 Comments

zonderzooi november 7, 2016 at 08:38

Hmmm wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg, ben ook wel eens bij Sajoer, Sue en Bertmans geweest, heerlijk! Je had wel enorm geluk met het weer zeg, als je een weekendje later was gegaan zat je in de stromende regen. Ik ga ook snel weer eens die kant op om de andere hotspots te ontdekken.

Antwoord
Marit november 7, 2016 at 11:36

Ja echt hoor, zo fijn! Als je in een stad alleen maar regent hebt, is het direct ook minder leuk + is de stad veel minder mooi. Veel plezier alvast!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs