Favo FridayFoodHET IS...Hotspots

Hotspots Groningen

geschreven door Marit september 11, 2015 3 Comments

Deze week in Favo Friday mijn drie laatste opgemerkte hotspots in GRONINGEN! Groningen wordt steeds fitter! Al eerder schreef ik hier over wat andere hotspots in de stad, nu waren deze drie aan de beurt!
Groningen komt steeds meer op de kaart wat hippe & gezonde eettentjes betreft, YAY! Ondanks dat er vandaag een pepernotenwinkel open gaat in de stad, waar ik zeker heel snel heen ga, hebben we nu eindelijk ook een vegan tentje, Anat, een verpakkingsvrije winkel, Opgeweckt Noord-Nederland en kon ik het niet laten mijn favoriete Thaïse restaurant met jou te delen. Smul je met me mee?

Opgeweckt Noord
Dit is de eerste verpakkingsloze winkel in Nederland! Het is een winkel waar ze biologisch eten verkopen, van groenten en fruit naar alle superfoods, noten en allerlei thee smaken. Achterin hebben ze ruimte om ook iets te eten of te drinken. Sinds kort verkopen ze ook wraps en is hun kaart uitgebreid en wauw, wat ziet dat er leuk uit! Alles vers en biologisch, het water loopt je direct in de mond.
Ik had gehoord dat ze ook picknicks verzorgden, nou dat wilde ik wel proberen! Samen met een vriendin haalden we de twee manden op, gelukkig inclusief bakfiets! Ook kregen we kleedjes mee en in de manden zaten bordjes, glazen en bestek! Zo fietsten we naar het plantsoen en daar zagen we dat ze helemaal aan onze wensen hadden voldaan! We hadden gevraagd of het een sportieve, eiwitrijke lunch kon zijn! Wraps met gegrilde groenten, wraps met gerookte zalm, noten, sapjes, fruit, salades, gekookte eitjes… ons geluk kon niet op! Mega happy pakten we alles uit en nog happier aten we het op! We kregen niet alles op,  dus het was meer dan voldoende! Niet alleen voor een picknick een aanrader, maar ook voor een sapje of een goede lunch kun je hier terecht!
opgeweckt noord opgeweckt noord opgeweckt noord

Anat
Hier heb je vast al veel over voorbij zien komen. Sinds een paar maanden heeft Anat een veganistisch zaakje geopend, aan de rand van het plantsoen. Iedere dag zit het vol en iedere dag verbaasd ze mensen over hoe lekker het kan zijn om pure ingrediënten te zijn, die niets met dieren te maken hebben. Iedere dag is het menu anders, ze gebruikt de ingrediënten die dan in het seizoen te krijgen zijn en maakt de lekkerste combinaties. Samen met Marleen van FoodILove, ging ik hier lunchen. We kregen een proeverij van de lunch, pompoen/zoete aardappel/wortel soep + een haverboterham met cashew creme en gegrilde groenten + een salade van groenten, noten en een lekkere notensaus. Een echte smaaksensatie! We konden het niet laten daarna nog een cappuccino met amandelmelk te nemen + een chocoladetaartje, ook vegan natuurlijk!
anat groningen   anat groningen anat groningen

Cho Fah
Na mijn diploma-uitreiking ging ik met mijn ouders, zusje en vriend ergens eten. Ik mocht kiezen waar en had ontzettend zin in Aziatisch. Bij deze Thai had ik al eens eerder gegeten en das echt heel goed bevallen. Toch maar weer heen dan! En wauw, niet alleen ik, maar ook de anderen waren verbaasd over hoe lekker het was en vooral over hoe erg de smaak lijkt op het eten in Azië. Al meerdere malen in Azië geweest, waar ik met de lunch en diner vooral curry of pad thai eet, deze kunnen er zeker tegen op. Het eten smaakte heerlijk, maar de bediening was ook onwijs lief! Ze legde alles uit met passie en bleef graag even kletsen. Een aanrader voor jou en ik kom er zeker weer terug! O ja, het toetje was ook erg lekker! Kokosballetjes met ijs en chocolade saus.

cho fah cho fah cho fah

Kom je snel langs in Groningen? Heb jij nog tips voor m’n volgende hotspot blog?

3 Comments

Japkejanneke september 11, 2015 at 11:36

Yes! Ik word buurvrouw van Anat! Ik ga verhuizen naar een schipperswoning daar bijna naast, dus dat worden veel heerlijke taartjes en lunches bij de buurvrouw! De andere twee moet ik nog ontdekken.

Antwoord
Maaike september 11, 2015 at 12:53

Anat is echt leuk! En lekker, heb er afgelopen weekend mogen eten.

Antwoord
Angelina september 11, 2015 at 18:32

Leuk! Ik wil nog gauw een keertje naar Anat, het ziet er zo leuk en goed uit 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsfitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram