FoodHotspots

HOTSPOT in Groningen: Wadapartja

geschreven door Marit november 12, 2015 1 Comment

Als je op het terras van ‘Wadapartja’ zit hoor je constant mensen voorbij komen die proberen de naam uit te spreken. De één zegt het op z’n Russisch, de ander op z’n Chinees, de ander op z’n Zweeds. Het kan allemaal, maar waar het eigenlijk voor staat is:

‘Wat apart ja’

Maar dan in het Gronings. En die naam is precies wat dit leuke tentje is. Apart. Maar op een manier zoals je zelf kan bepalen, net zoals de naam. In ieder geval is Groningen sinds afgelopen mei zeker een hotspot rijker. De eigenaresse is een trotse Groningse die altijd open staat voor een praatje en graag vertelt over haar passie: haar zaak.
Het ‘apartste’ wat deze hotspot heeft? Alles is te koop! Van de stoel waarop je zit, het koffiekopje waaruit je drinkt als de lamp die boven je tafel schijnt. Het kan allemaal!
Wadapartja is verdeeld in verschillende ruimtes, zo zit er een winkeltje bij en kun je verder overal plaatsnemen om te gaan zitten. Wat je dan kunt doen? Gewoon koffie drinken. Of wijn. Of bier. Of verse sapjes. Dit kan met een ontbijtje erbij, een lunch, borrel of diner.

wadapartja4

Sinds vorige week heeft Wadapartja een nieuwe kaart, aangepast op de komende herfst en wintermaanden. Nou, dat is te zien! De kastanje champignons, stoofvlees, warme broodjes, heerlijke borrelplankjes staan te shinen op de kaart. Maar toch blijf de all-time favoriet het ‘broodje hamburger’ en de ‘plaat pizza’. Alles wordt zelfgemaakt bij Wadapartja. Ook is er iedere keer een andere dagsoep, daghap of sap van de week te krijgen. Vol verassingen dus! Want  het kan ook zo zijn dat jouw favoriete hoekje zomaar weg is, omdat het verkocht is! Daarom varieert behalve de menukaart, ook de inrichting steeds.

wadapartja wadapartjawadapartja2

Naast de lunches, borrels en avondhappen staat er ook altijd taart in de vitrine. Dit varieert iedere dag, maar je kunt er vanuit gaan dat er cheesecake tussen staat. ‘De famous cheesecake van Wadapartja’ genoemd. Soms zit er zelfs oreo & nutella doorheen. Wil je proeven.

nutella oreo cheesecake was jij nou diegene die naar mijn cheesecake

Toch wat gezonders? Dat kun je er ook terecht voor bananenbrood en jawel jawel, die is gemaakt naar mijn recept!

wadapartja

Nou, volgens mij is er iemand enthousiast hier! Ik raad het je dus ook zeker aan om hier eens langs te gaan, wie weet zie ik je daar!
Om op de hoogte te worden gehouden van events + acties check hun Facebook.

1 Comment

zonderzooi november 14, 2015 at 23:14

Wat ziet dat er leuk uit! Ik zie je wel eens iets posten over dit tentje, maar ik snapte de naam ook niet. Nadat ik je uitleg had gelezen was het ineens een stuk simpeler haha. Ik ben zelf nog nooit in Groningen geweest, 3 uur met de trein vanuit Tilburg is best ver.. Maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik dit jaar nog zeker een keer moet gaan en dan staat dit ook op mijn lijstje!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs