FoodHotspotsPersoonlijk

Hotspot Tour Groningen

geschreven door Marit oktober 1, 2015 11 Comments

Wauw, wat was het gister een super leuke dag zeg! Zo leuk om te organiseren!
Een tijdje terug ontmoete ik Marleen van de website FoodILove en we kwamen op het idee samen een ‘fitte hotspot tour’ door Groningen te organiseren. Om Groningen meer op de kaart te zetten en om te laten zien dat er ‘niets boven Groningen gaat’.
We gingen langs hotspots, nodigden bloggers uit en zo gepland, zo gedaan. Opeens was het al 30 september en kwamen ze! Super spannend toch wel hoor! Eigenlijk had ik bijna alle meiden al eens ontmoet, maar toch altijd wel spannend of alles goed gaat! En jeetje, wat hadden we het getroffen met het weer, het was zo’n mooie nazomer dag!

Een foto-foodporn-spam-verslag vind je hieronder, enjoy!

food tour Groningen wadapartja
We begonnen bij hotspot Wadapartja. Hier kregen we allerlei vers geperste sapjes, heerlijk! Bij Wadapartja kun je gezellig eten, drinken, borrelen en winkelen. Alles is te koop! Zelfs de stoel waarop je zit en het glas waaruit je drinkt! Een heel leuk concept!

food tour Groningen food tour Groningenfood tour Groningen
Van Wadapartja gingen we door naar de lunch bij No25 , want na de lange reis van de meiden konden ze wel wat eten gebruiken! No25 zit op twee plekken in Groningen: de één is vooral voor ontbijt, taart, sapjes en lunch. De ander voor diner. Zij hadden een heerlijk buffet geregeld: veel salades, heerlijk brood en een heerlijk soepje vooraf. De specialiteit van No25 is dat alles zelfgemaakt is!

food tour Groningen  food tour Groningen
Van No25 door naar Kokotoko, om de gekregen goodie-bag van Dille & Kamille nog meer te vullen! Even shoppen in het winkeltje met ‘happy producten’ zoals heerlijk eten, leuke kleding en frutseltjes. We kregen heerlijke thee voor meer naar huis.
En toen de grote verassing: de Martini toren beklimmen! Fitte tour toch!? Even het eten laten zakken tijdens de 250 treden. Met natuurlijk een waanzinnig mooi uitzicht over ons mooie stadje!

food tour Groningen food tour Groningen food tour Groningen
food tour Groningen food tour Groningen
Toen hadden we wel een taartje verdiend! Op naar de lieve Anat, waar iedereen al veel verhalen over had gehoord. Het veganistische tentje van Groningen, midden in het Noorderplantsoen. Heerlijk om even te wandelen met dit weer, vooral door het mooie plantsoen. Anat verwelkomde ons met verse sapjes en verwende ons met veel te lekker taartjes, helemaal veganistisch! Bedankt voor de mooie foto’s Dyana.

food tour Groningen food tour Groningen
Om de goodie-bag nog meer te vullen, en om natuurlijk om te zien wat Groningen nog meer te bieden heeft, liepen we langs Opgeweckt Noord, de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. Natuurlijk konden we de Pepernotenfabriek ook niet overslaan, die overigens gevestigd is in de mooiste straat van Nederland! Weer hartelijk verwelkomt en een zak cappuccino pepernoten mee gekregen en weer door! (Voelde me net zo’n groepsleider af en toe, haha!)

food tour Groningenfood tour Groningenfood tour Groningen
De super geslaagde dag sloten we af met borrels bij de Uurwerker. Ook hier was het genieten! Soep, burgers en andere heerlijke snacks, yum!

Iedere hotspot heeft ons echt ontzettend verwend, dat is vast wel te zien op de foto’s. Mega spam, maar ik ben echt zo enthousiast! Iets organiseren is leuk, maar als het slaagt is het nog veel leuker!
Bedankt leuke hotspots, dat jullie dit mogelijk (en super lekker!) maakten voor ons en de leuke bloggers die op bezoek waren. Wat was het gezellig!
Marleen & ik vonden het ontzettend leuk om op deze manier Groningen wat op de kaart te zetten. Wij hopen jou te inspireren om ook eens naar Groningen te komen, want eten kun je hier wel! Kom je snel eens langs?

11 Comments

Kirsten oktober 1, 2015 at 12:04

Wat ziet het er leuk uit! En wat een fijne hotspots hebben we toch in Groningen. Mocht er een tweede editie aan komen, dan meld ik me graag weer aan. 🙂

Antwoord
Tessa oktober 1, 2015 at 13:53

Wat leuk! ik heb eind februari een weekendje Groningen gepland. Zeker wat hotspots bezoeken

Antwoord
Eefje oktober 1, 2015 at 14:17

Wat een leuk stuk! Toch maar een keer richting het Noorden gaan…!

Antwoord
Wilmke oktober 1, 2015 at 17:23

Wou dat ik erbij was geweest, het klinkt namelijk megagezellig! Ga deze hotspots zeker onthouden voor als ik in Groningen kom 🙂
X Wilmke

Antwoord
Carolien - On a Healthy Adventure oktober 2, 2015 at 10:44

Wat een leuke hotspots! Ik ben enkele jaren in Groningen geweest, had ik toen deze plekjes maar geweten 😉 Ik denk dat ik snel nog eens een weekendje Groningen moet boeken 😉

Antwoord
Heel veel eten tour in Groningen | Liefs van Lisa.nl oktober 6, 2015 at 00:19

[…] dag sloten we af met een borrel én weer hele lekkere hapjes bij Café Uurwerker. Dankje Marit & Marleen voor de goede […]

Antwoord
Esmée oktober 7, 2015 at 17:44

Komt goed van pas, want ik ga binnekort een weekendje naar Groningen!

Antwoord
Evi januari 14, 2016 at 16:09

Ik heb je blog gevonden! Weekend van 5-6-7 februari komen we langs! Ook bij Wadapartje! 😀

Antwoord
Marit januari 14, 2016 at 16:23

Yaaaay, leuk! Ik ben er dan ook! Wel mij aanspreken als je me ziet!

Antwoord
Hannah maart 13, 2016 at 14:49

Hee Marit, weet je een plek waar je in Groningen kunt lunchen waar ze brood zonder tarwe hebben? Ik kan daar niet tegen en het is vaak zó lastig te vinden!

Antwoord
Marit maart 16, 2016 at 02:31

Hi Hannah,
Ik heb eigenlijk geen idee, sorry! Misschien eens kijken bij het bakkerscafé in de Zwanenstraat? Neem aan dat zij verschillende soorten brood hebben. Succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram