FoodHotspots

Hotspot in Rotterdam: Alan & Pim’s

geschreven door Marit november 1, 2016 0 comments

Op mijn website vind je voornamelijk hotspot-blogs over Groningen en plekken op Bali, andere steden laat ik graag aan mensen over die meer over de stad zelf wonen. Maar een weekendje Rotterdam vol hotspot bezoekjes kan ik natuurlijk niet niet met jou delen, dus bij deze! Ik begin met een blog over de hotspot Alan & Pim’s en volgende week deel ik de rest van de hotspots in één blog. Maar het is overduidelijk: Rotterdam is een aanrader!

alan & pim's kiprestaurant
Ik kon er niet omheen.
 Niet alleen zag ik Alan & Pim’s vaak op Instagram voorbij komen, ook iedereen die wist dat ik naar Rotterdam ging, raadde me dit restaurant aan. Hier moesten we heen! We besloten om direct ons weekend hier te beginnen. Spullen gedropt bij het hotel en hop, op onze ov-fietsjes naar kip!

Kip is hip, dat weten de mannen Alan & Pim. De eigenaren Alan en Pim, vertelt de bediening ons, kennen elkaar uit de horeca. Al een tijdje het plan om samen iets te beginnen en op een dag kwamen ze op het idee om een kiprestaurant te openen. Sinds de zomer van 2015 zijn ze geopend en in Schevingen is afgelopen zomer hun tweede kiprestaurant geopend.

alan & pim's kiprestaurant
In dit restaurant krijg je kip van het spit. Het concept is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. De kaart is heel simpel. Hele of halve kippen en de smaak kun je dan zelf kiezen: Naturel, Provencaals, Bitter Sweet BBQ of Thais. De kip is de ‘beter leven kip’, een echte scharrelkip uit het Groene Hart. Ze werken hier met eerlijke en verse producten en dat proef je.

alan & pim's kiprestaurant
Je kunt ook gaan voor een antikluif, bijvoorbeeld een kipburger of een caesar salade. en er is zelfs vegetarisch op de kaart. De bediening vertelde ons zelfs dat er wel eens veganisten kwamen eten (wel met een groep). Je moet er wel tegen kunnen dat je (of anderen) van het bot eet, want ja, zo’n avond wordt het.

alan & pim's kiprestaurant
Wij bestelden eerst wat Yakitori met chillisaus. We kozen voor de halve kipjes met Bitter Sweet BBQ en Thais en bestelden er wat frietjes en een maiskolf bij. Het was echt fantastisch lekker. Hoe de kip gekruid en bereid was, yum! En ook hoe het gereserveerd werd. De BBQ kip met popcorn en de ander met a lot of koriander. We hebben echt genoten!

alan & pim's kiprestaurant
We konden het niet laten om ook een toetje te bestellen. Een heerlijke brownie hebben wij soldaat gemaakt. En ook ja, dit was genieten.

De sfeer in het restaurant was erg gezellig. Het is er leuk ingericht en het zat helemaal vol. De bediening kwam regelmatig vragen of alles naar wens was en wilden je graag vertellen over het er werkte en hoe het tot stand gekomen was bijvoorbeeld.

Heerlijk gegeten, genoten en een top begin van ons weekend in Rotterdam!

PS. Hoe leuk zijn de wc-deuren?! 

alan & pim's kiprestaurant

Laat een comment achter

Mijn andere blogs