FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Vapiano

geschreven door Marit juni 15, 2017 0 comments

Onlangs is er eindelijk één in Groningen geopend: Vapiano! Vapiano vind je over de hele wereld. Vapiano is een Italiaans restaurant, waar pasta, pizza, antipasti of salade wordt geserveerd. Voor de Groningers al een bekend concept, namelijk de Pastafabriek in het centrum. Het lijkt inderdaad op elkaar, maar het concept van Vapiano is al langer bekend en het is allemaal net wat anders.


Het is niet een restaurant zoals je gewend bent, want je wordt niet aan je tafel geholpen of bediend. Bij binnenkomst krijgt ieder persoon een pasje mee en hier kun je dingen mee bestellen. Je besteld dan aan de bar je drankje en bij de keuken je maaltijd. Zij scannen dan je pas, zodat je bij het verlaten kunt afrekenen.
De keuken bevindt zich midden in het restaurant. Vapiano probeert een sfeer te creëren waar je ontspannen en rustig kan genieten van lekker eten. De lange eikenhouten tafels nodigen uit om contact te maken, met vrienden, familie of gewoon met andere gasten.


In mei was ik uitgenodigd om bij de opening van de Vapiano in Groningen te zijn. Super leuk! We kregen eerst een wijnproeverij. Wit, rose, rood en prosecco. Echt heel leuk om de verschillen te proeven! Ik kon dus wel een goed bord pasta gebruiken! Er ging van alles rond: verschillende pasta’s en pizza’s. Ondanks dat ik niet zo’n pasta-mens ben, was dit toch echt wel lekkerder dan ik had verwacht.


Inmiddels zijn ze een dikke maand open en ging ik samen met Kelly voor een lekkere pasta naar Vapiano. Ik ging voor de Carbonare Salmone en Kelly voor de Pollo Piccante. Deze werden vers voor onze neus bereid door de chefkok. Bij de opening mocht ik een kijkje nemen in de keuken en alles wordt per locatie vers bereid.
De pasta’s smaakten zoooo goed! Echt, die Carbonare Salmone is goddelijk! Als je van romig en zalm houdt, zeker deze kiezen! Die van Kelly zag er ook goed uit, het leek een beetje en Aziatische pasta. Ook de pizza’s die we voorbij zagen kwamen zagen er heerlijk uit.


Al met al, een geschikte plek om neer te ploffen voor een goede pasta. Een fijne en vrijblijvende sfeer, niet duur, vers bereid en echt heel lekker. Niet te veel poespas, gewoon een leuke plek om te eten. In de zomer zou ik trouwens zeker een kijkje nemen op het dakterras.

Wat is jouw favoriete pasta bij Vapiano? Spreekt jou dit concept juist aan, of niet?


Laat een comment achter

Mijn andere blogs