FoodHotspots

Hotspot in Groningen: TOET pannekoek

geschreven door Marit september 7, 2017 0 comments

Groningen wordt steeds hipper en leuker! Elke keer als ik in de stad ben (oké, da’s misschien niet heel vaak), is er wel iets veranderd of vernieuwd. Zo fietste ik laatste door de binnenstad en viel mijn oog op het altijd leuk-uitziende TOET. Maar daar was iets achteraan geplakt, het heet opeens TOET pannekoek. Een paar honderd meter verderop kom ik de echte TOET tegen. Er is dus een vestiging bijgekomen en de oude locatie is omgetoverd tot een pannekoek paradijs. Het is inmiddels een maand geopend. TOET staat bekend om het toetjesparadijs, dus denk hierbij aan taart en desserts. Heerlijk! Deze locatie zit nu iets meer richting station, op de Ubbo Emmiussingel. Beide zul je tegenkomen als je vanaf het station naar het centrum loopt.


De inrichting bij TOET pannekoek heeft iets ouderwets, maar is juist daarom ook weer hip. Felle kleurtjes, vrolijke printjes en het meubilair is niet overal hetzelfde. Je kunt beneden zitten, waar ook het keukentje zit, ze hebben een ruim terras, maar neem vooral boven een kijkje. Een ruime verdieping, die je echt een woonkamer-idee geeft. TOET pannekoek zit op de hoek van de binnenstad, wat maakt dat je lekker naar buiten kunt kijken, er is van alles te zien.


Op de menukaart staan dus vooral (joh) pannekoeken. Zo kun je kiezen voor American pancakes, gewone pannenkoeken, zoet of hartig. Gelukkig kun je er ook nog terecht voor taart, zoals tarte titan, pompoentaart, cheesecake, worteltaart, lava cake etc. Ook zijn er genoeg lekkere drankjes waar je uit kunt kiezen, filterkoffie, thee, of bijvoorbeeld een bakkie TOET: koffie met cacao en slagroom.
Bij TOET pannekoek werksen ze met biologische, verse en seizoengebonden ingrediënten. Heb je een speciaal dieet? Er zijn glutenvrije, lactosevrije en veganistische opties.


De keuze op de menukaart viel ons (mijn zusje en ik) een beetje tegen. Met pannekoeken kun je heel veel, maar dit was niet terug te zien op de kaart. Alsnog was er genoeg keuze, maar ik had bijvoorbeeld wat meer hartige variaties verwacht. Zo had ik ergens gelezen dat ze het over Mexicaanse (maispannekoek met guacamole) en Iraanse pannekoeken (aubergine/tomaat met yoghurt muntdip) hadden, wat me echt heel origineel lekker leek, maar die zag ik helaas niet op de menukaart staan.

Mijn zusje is uiteindelijk voor de pannekoek gegaan met lemon card en clotted cream. Ik ging voor de American pancakes met banaan, kokos, crème fraîche en toffeesaus. De mijne vond ik heerlijk smaken! De combinatie banaan, kokos en toffee was erg lekker en vulde op een goede manier. Mijn zusje haar pannekoek was ietwat karig en de smaak was niet helemaal wat ze verwacht had.


Wij gingen bij TOET pannekoek lunchen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook ontbijten of later op de dag wat eten. De meeste prijzen liggen rond de 6 á 7 euro voor een pannekoek.
Misschien een ietwat (te) kritisch review, maar uit eerlijke ervaring geschreven. De uitstraling, sfeer en locatie is geweldig, maar de menukaart mag iets uitgebreider en de pannekoeken iets groter en leuker opgemaakt. Binnenkort maar eens naar de nieuwe TOET, want ik heb nu ook wel zin in een taartje gekregen.

PS. Is het nou pannekoek of pannenkoek?

Laat een comment achter

Mijn andere blogs