FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Prönk

geschreven door Marit september 27, 2016 5 Comments

Vorige week was ik met mijn moeder en zusje in de stad en we wilden ergens gaan lunchen. Gewoon in het centrum, niet te moeilijk en we lekker op het terras. We kwamen uit bij stads- en terrascafé Prönk. Iets waar je misschien als Groninger niet zo snel terecht zult komen, omdat je misschien liever voor iets onbekenders of uniekers gaat. Toch kende ik ook dit cafeetje niet. Het is volgens mij ook vrij nieuw, hiervoor zat ‘Zomers’ hier.

hotspot groningen: prönk
Prönk zit aan de Vismarkt en is groter dan je denkt. Je kunt hier heerlijk lunchen, dineren en borrelen. Prönk heeft een gevarieerd aanbod en veel van de ingrediënten worden geleverd door verschillende ondernemers uit de stad. Prönk wil namelijk dat je ‘Gronings geniet’.

hotspot groningen: prönk
Niet alleen is het hier heel erg leuk om buiten te zitten, er is een super groot terras. Ook is het binnen erg ruim en gezellig aangekleed. Je kunt kiezen voor een tafel aan het raam, waarbij je uitzicht op de Vismarkt hebt, waar altijd wat te zien is.

hotspot groningen: prönk
De bediening was vlot en aardig. Ik ben altijd iemand van de ‘net wat anders’ (ik heb zelf in de horeca gewerkt en ik weet hoe vervelend ‘dit soort’ mensen zijn, haha), maar hier deden ze niet moeilijk over. We bestelden alle drie wat anders. Mijn moeder ging voor de omelet met rosbief, mijn zusje naam een speciale tosti en ik ging voor de club sandwich. Yum! Dit smaakte ons goed. Op de lunchkaart kun je eigenlijk van alles terugvinden: brood, salade, soep… maar ook gewoon kroketten of saté. De keuze is reuze!

hotspot groningen: prönk
Ze hebben ook een leuke menukaart voor de kinderen (American pancakes!!!) en op de avondkaart kun je de standaard eetcafé gerechten terugvinden. Carpaccio, saté, ribeye, burger, vis, vegetarisch. De prijzen liggen niet erg laag, maar ook niet erg hoog. Vage zin, but you know what I mean.

Een leuk, sfeervol cafeetje om eens een hapje te gaan eten. Het was niet uniek of heel bijzonder, maar dat hoeft ook niet elke keer.

Weet jij nog leuke hotspots in Groningen die ik moet gaan checken?! Een leuke ontbijtplek of ergens waar het heerlijk dineren is… Let me know!

5 Comments

Marjolein september 27, 2016 at 09:55

Leuk! Deze kende ik nog niet. Hij gaat op mijn lijstje.

Antwoord
Sarah september 27, 2016 at 10:00

Hi Marit, vooral s avonds is het terras van Pronk erg fijn! Ben je al bij Konbu geweest? Aanradertje! Wellicht iets voor de volgende keer…

Antwoord
Marit september 28, 2016 at 10:30

Hee Sarah, wat leuk dat je reageert! Als het nog terrasweer wordt, ga ik dat snel testen! En ik ga deze week eindelijk eten bij Konbu, ben ik al tijdje nieuwsgierig naar! Leuk!

Antwoord
Laura september 28, 2016 at 13:24

Op het terras bij Pronk is het door zijn heaters en vuurhaarden zelfs bij koud weer goed vertoeven! Straks in de winter lekker buiten zitten 🙂

Antwoord
Marit september 28, 2016 at 22:47

Wat een goed idee! Bestaat Pronk eigenlijk al lang? Zomers zat hier toch eerst?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram