FoodHotspots

Hotspot in Groningen: het Concerthuis

geschreven door Marit maart 30, 2017 0 comments

Ontbijten, taart eten, lunchen, borrelen, dineren, nog meer borrelen… het kan allemaal bij het Concerthuis! Het Concerthuis is een eetbar in het centrum van Groningen.


Eerder kon je op deze plek naar films kijken, een aantal jaar geleden is dit omgebouwd tot het Concerthuis. Het Concerthuis is gelegen aan de Poelestraat, de uitgaansstraat van Groningen. Tevens ook de gezelligste terras-straat van Groningen, als het zonnetje schijnt! Van binnen is het erg ruim en er hangt een onwijs fijne, zelfs chille sfeer. Schoolstoelen, schooltafels, oude banken, overal posters en geen bordje, bestek of kop is hetzelfde. Een gezellige huiskamer, vintage sfeer.


Bij het Concerthuis staat ‘food sharing’ centraal. Eten waar je blij van wordt, op elk moment van de dag. Ontbijt als avondeten of avondeten als ontbijt, het kan hier allemaal. Op de menukaart zijn dan ook voornamelijk kleine gerechtjes te vinden. Zo heb je al snel een tafel vol, om van alles te proeven. Vega, veganistisch, glutenvrij en ook goed vlees kun je hier terugvinden op het menu.


Elk seizoen wisselt het menu en ze passen dit enorm aan op de trends. Zo ontbeten mijn zusje en ik met acai bowls en wentelteefjes. Het leuke van het Concerthuis vind ik dat ze niet de standaard gerechten hebben, maar juist gerechten die je niet kent, of de combinatie gek klinkt. Gerechten waar je gegarandeerd nieuwsgierig naar wordt. Zoete aardappel tortilla, nagelhout sandwich, gestoofde octopus, gerookte meiknol, bierkaas, mac ‘n cheese etc. etc. Per gerecht betaal je meestal rond de 7, 8 of 9 euro. Zeker een goede prijs-kwaliteit verhouding naar mijn idee. Ook kun je hier terecht voor goede koffie, heerlijke huisgemaakte taartjes en speciaal biertjes.


Verder heb je bij het Concerthuis iedere zondag ‘brakke brunch’. Een ontbijt buffet waar je u tegen zegt. Alles wat de brakke maag nodig heeft, maar ook leuk om met je familie heen te gaan. Wees er wel op tijd bij, want het zit al snel vol!
Ook hadden ze hier iedere vrijdagavond muziekavond, maar ik weet niet of dit nu nog steeds zo is (kan het niet vinden, somebody help me?!).

Zelf heb ik heel eventjes gewerkt bij het Concerthuis, een aantal jaar geleden. Ik vond het erg leuk, maar had het qua studie te druk voor een tweede baantje. Het was echt super leuk werken! Ik heb veel van de kaart mogen proeven en onderling hangt er een hele chille sfeer. Geen werkkleding en doe maar lekker jezelf zijn. Dat vind ik ook altijd het leuke hier: niet alleen de sfeer is chill, ook de uitstraling van de bediening is dit.

Jup, een plek waar ik graag kom. Zowel op de vrijdagavond, de zondagochtend, tussendoor of op een goede zomerse avond. Ben je in Groningen, dan is deze hotspot zeker een bezoekje waard!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs