FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Het Bakkerscafé

geschreven door Marit juli 12, 2016 0 comments

Nu de hotspot blogs van Bali geschreven zijn is het tijd voor andere hotspots die wat dichter in de buurt zijn! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten woon ik samen met mijn vriend in Groningen en ben ik regelmatig in de stad te vinden om te lunchen of te dineren. Geregeld krijg ik mails over mensen die een weekendje Groningen op de planning hebben en zich afvragen waar ze lekker kunnen eten. Daarom kun je nu vaker hotspotblogs verwachten!

In mijn eerste hotspotblog vertelde ik kort over het Concerthuis, Coffee Break, Wereldburgers, Fresh Today, Mr. Mofongo en Pure Frozen.
Ook schreef ik een Favo Friday over de leuke Groningse hotspots Opgeweckt Noord, Anat en Cho Fah. Een losse hotspot blog over Wadapartja, waar ik een tijd heb gewerkt. En ook deed ik vorig jaar een hotspot-tour met allemaal bloggers uit Nederland. Waar we toen langs gingen lees je in deze blog.

Dat is al een heel rijtje vol, maar er is nog zoveel meer in Groningen te ontdekken! Al een tijdje was ik erg nieuwsgierig naar een hotspot in de Zwanenstraat: Het Bakkerscafé. En of het leuk was!

het bakkerscafe Groningen
Het Bakkerscafé is een eigentijdse bakkerswinkel, waar tijd voor smaak centraal staat. Je kunt hier komen om te ontbijten, lunchen, koffie te drinken of om gewoon lekker vers brood te halen. Het brood staat centraal en de passie hiervoor is overal te zien. Passie voor ambacht en voorliefde voor pure en natuurlijke ingrediënten, pure originele smaken en veelal biologisch.

het bakkerscafe Groningen
Samen met twee vriendinnen was het ons eerste keer hier. Het was lekker weer, dus we gingen buiten zitten. Het is een hele leuke straat, dus heerlijk om mensen te kijken! Binnen is het erg ruim met veel tafeltjes. Er hangen broden aan de muur en in het midden is de ‘bar’ waar alles vers bereid wordt. Ook kun je in het midden de broodbakmachine vinden met een groot mes ernaast. En dit is dan ook direct waar Het Bakkerscafé omdraait.

het bakkerscafe Groningen
Het idee is om iets van de lunchkaart uit te zoeken, zoals zalm, kopkerrie, ham, kaas, verschillende dips etc. Dit krijg je geserveerd en vervolgens mag je binnen zelf brood afsnijden. Zo veel je wilt! Er waren wel negen verschillende soorten om uit te kiezen. Meergranen, volkoren, maïs, haver, pompoen, rozijnen, spelt-appel… Vers en warm!

het bakkerscafe Groningen
Samen met een vriendin ging ik voor de kip kerrie, de andere vriendin ging voor 3 verschillende dips. We hebben alle broodsoorten geproefd en het was echt heel erg lekker!

Een super leuk concept dus en heerlijke, verse smaken. Een geslaagde lunch.

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram