FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Flinders Café

geschreven door Marit januari 26, 2017 0 comments

Een hotspot waar ik regelmatig te vinden ben, maar waar ik nog niet eerder over geschreven heb. Flinders Café is gelegen aan het Schuitendiep, een paar minuten lopen vanaf de Grote Markt.


Flinders is een café restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen, avondeten en borrelen. Bij Flinders Café wordt gebruik gemaakt van veel biologische, ambachtelijke kwaliteitsproducten. Je kunt er terecht voor een goed stuk vlees (bijvoorbeeld Black Angus Steak), vis (bijvoorbeeld zeewolf uit de oven), er zijn vegetarische opties of je kiest gewoon (zoals ik altijd doe) voor saté of een hamburger met frietjes. Altijd goed.

Naast dat je hier tot 16:00 kunt brunchen (roerei, bacon, yoghurt, croissants…) is de lunchkaart ook erg uitgebreid. Soep, salade, kroketten, (club) sandwiches. Genoeg keuze, wat het juist ook weer lastig maakt, haha.


De laatste keer dat ik hier was, lunchte ik samen met Kelly. Kelly ging voor de sandwich met zalm, ik voor de geitenkaas en olijventapenade. Super lekker! Eerder ben ik al eens voor de club sandwich met kip gegaan en mocht je echt trek (honger!) hebben, dan raad ik deze zeker aan.


Tot nog niet zo lang terug zat er een tweede Flinders Café in het Noorderplantsoen, maar die is helaas verdwenen. Wel is er nog een andere vestiging in Amsterdam te vinden.
Op het terras van deze vestiging in Groningen is in de zomer geen plekje meer over, je zit perfect in het zonnetje en het zit op een leuke hoek, dus er is genoeg te kijken.
Ook binnen zit het er gezellig en is de bediening erg aardig en geduldig. Ze vragen regelmatig of je nog wat te drinken wilt en als je uitleg over het eten nodig hebt, doen ze hier niet moeilijk over.


Leuk vind ik bij Flinders dat ze verschillende acties hebben. Elke vrijdag is er bijvoorbeeld een VRIJMIBO, waar je tussen 16:30 en 19:00 uur kunt borrelen en waarbij er dan regelmatig schalen met lekkere bites voorbij komen. Ook kun je op iedere zondag stamppot komen eten, voor maar 12 euro.

Voor de Groningers, maar ook voor als je hier op bezoek bent vind ik Flinders café zeker een aanrader. Een gezellige, toegankelijke sfeer met lekker eten.

Laat een comment achter

Mijn andere blogs