FoodHotspots

Hotspot in Groningen: de Oude Gasfabriek

geschreven door Marit augustus 31, 2017 6 Comments

De naam zegt het al, hotspot de Oude Gasfabriek was ooit een gasfabriek. Inmiddels is dat het al eventjes niet meer en er heeft inmiddels ook al iets anders in gezeten, maar sinds een klein jaar heet het ‘De Oude Gasfabriek’. Het is gelegen aan het Ebbingekwartier, een buurt aan de rand van de binnenstad, nog geen tien minuten lopen van de Grote Markt. Een buurt waar onlangs veel gebouwd is, maar wat steeds meer ‘af’ is en dus ook steeds meer bezoekers trekt!


De Oude Gasfabriek is een grand café waar je in de ochtend terecht kunt voor een kopje koffie, in de middag kun je hier heerlijk en uitgebreid lunchen en dat geldt ook voor het diner. Dineren moet ik er binnenkort zeker eens doen, maar deze keer was ik er samen met vrienden om te lunchen.


Bij binnenkomst was ik gelijk onder de indruk! Een ontzettend ruime en lichte ruimte. Naar mijn idee (ik ben daar niet niet zo goed in, correct me if I’m wrong) een industriële uitstraling. Een warme sfeer en genoeg ruimte om te zitten. Je kunt in de ruimte bij de bar zitten, maar ook kun je uitzicht hebben op die ruimte vanaf je tafel of aan de andere kant van de bar zitten.


De menukaart biedt veel keuze. Qua lunch kun je kiezen op verschillende manieren kiezen voor hun ‘lunchspecialiteit’: Shakshuka, een eigerecht. Ook kun je ‘gewoon’ kiezen voor brood met allerlei soorten beleg, soep, kroketten, club sandwiches, noem maar op. Ik ging voor brood met makreelsalade, de rest voor pulled pork en normale en vis club sandwiches. Yum!
Als je er gaat avondeten kun je kiezen voor food sharing, maar ook kun je je laten verassen door de chefkok. Als je iets van de menukaart kiest, heb je heel veel keuze. Zowel vlees, vegetarisch of veganistisch. Denk hierbij aan tournedos, varkenshaas, burgers uit hun speciale oven, kabeljauw, truffelgnocci, cashewnoten curry en ga zo maar door… het water loopt me in de mond!


Mij lijkt het leuk om hier binnenkort eens terug te komen samen met mijn (schoon)ouders. Het is een leuke plek om naar toe te wandelen, de sfeer is fijn, bediening is heel aardig en beleefd en er is voor ieder wat wils op de kaart. Aanrader dus!

Binnenkort staan Den Haag en Leeuwarden op de hotspot-planning. Tips voor deze steden? Let me know!

6 Comments

Ilona augustus 31, 2017 at 10:40

Ook leuk om even bij te vermelden: ZE HEBBEN EEN VEGAN TOETJES MENU
Haha omg ik heb er gegeten en het was zo lekker! Ze hadden oa vegan ijs en vegan lavacake en nog heel veel meer lekkere dingen! Zeker een aanrader!

Antwoord
Marit september 1, 2017 at 13:30

OHHHH goeie!!! Ik moet zeker terug….

Antwoord
Liset augustus 31, 2017 at 11:37

Oeeeh aanrader dus! De bakkerswinkel in Den Haag is heel gezellig. Vergeet dan vooral de huisgemaakte scones niet te nemen, want die zijn heerlijk!

Antwoord
Marit september 1, 2017 at 13:30

Wat een goed idee, scones! Bedankt voor je hulp.

Antwoord
Marissa augustus 31, 2017 at 12:30

Hoi Marit!

In Leeuwarden is Double B erg leuk. Hier kun je zelf je burger samenstellen. Daarnaast is Roast net nieuw, heerlijk geluncht laatst. Je kunt er op het terras, binnen en in de tuin zitten.

Groetjes Marissa

Antwoord
Marit september 1, 2017 at 13:31

Zelf je burger samenstellen? Hoe tof! Daar MOET ik heen! Bedankt voor je tips!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram