FoodHotspots

Hotspot in Groningen: de Herbivoor

geschreven door Marit april 12, 2018 1 Comment

Sinds een paar jaar zit de Herbivoor gevestigd aan het Gedempt Zuiderdiep. Na Anat de tweede plantaardige hotspot die Groningen rijk is. Al vaak langsgekomen en gefietst, maar nog niet eerder een kijkje genomen en iets van de menukaart besteld. De uitstraling is gezond en fris, wat maakt dat het me in de winter minder aanspreekt, maar nu het warme zonnetje zich steeds vaker liet zien, is dat juist heerlijk! Het terras op bij de Herbivoor! 


De naam van deze hotspot zegt het al, een herbivoor is een planteneter en vrijwel alles hier is dan ook plantaardig. De gerechten die worden geserveerd zijn niet alleen plantaardig, maar ook biologisch en in de keuken wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van  seizoensgebonden groenten en fruit. Er is wel een menukaart, maar ze hebben ook elke dag naar andere gerechten die ze aanbieden. Denk hierbij aan salades, burgers, raps, pannenkoeken, soep en huisgemaakt gebak.


Veel van de gerechten die op de kaart staan lijken op elkaar, maar zijn allemaal net wat anders. Dit is ook wel te verwachten als de menukaart plantaardig, biologisch en seizoensgewonden is. Samen met Kelly lunchten we buiten in het zonnetje. We twijfelden tussen het broodje Herbivoor burger en de Herbivoor burgersalade, maar kozen uiteindelijk de salade, omdat dat toch altijd wat makkelijker te eten is. Een goede keuze! Lekker dat het was! De burger(tjes), o.a. gemaakt van zoete aardappel viel wat uit elkaar, maar dit smaakte juist extra goed door de salade. De salade was rijkelijk gevuld met groente en het sausje was goddelijk: een frisse tajine saus. Kelly zei meerdere keren dat ze er van baalde dat haar salade op was, zo lekker (en achteraf ook zeker vullend) was het dus.

Wij aten onze salades op het terras op, wat het merendeel van de ochtend en middag in het zonnetje staat. Binnen is de inrichting fris, houterig, groen en straalt het één en al gezondheid uit. Er is een open keuken, wat ook weer zorgt voor een open sfeer. De bediening wil je graag helpen en komt meerdere keren vragen of alles goed is.
De prijzen op de kaart zijn wat hoger dan je van lunches gewend bent, maar dat kun je naar mijn idee ook verwachten bij zo’n zaakje.  Voor de salades betaalden we bijna 12 euro, maar ik moet je eerlijk zeggen: it was worth it.

Je kunt niet alleen komen lunchen bij de Herbivoor, maar ook ontbijten, gewoon iets drinken, een taartje eten, dineren of iets ophalen voor thuis of de picknick.
Ondanks dat ze al zo’n twee jaar gevestigd zijn, heb ik het idee dat ze nog niet zo bekend zijn in Groningen. Zoals ik al zei is de sfeer erg fris en gezond, maar kan het naar mijn idee wel iets gezelliger. Maar terugkomen voor die goddelijke salade doe ik (en Kelly) zeker!

1 Comment

Eline april 12, 2018 at 09:09

Oh dit ziet er indd fijn uit! 🙂 als ik ooit in Groningen kom, zal ik er zeker passeren 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs