FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Baq

geschreven door Marit oktober 5, 2017 0 comments

Al buiten de deur en vooral bij binnenkomst word je bij Baq verwelkomt door allerlei lekkers. Broden, koekjes, allerlei schattige gevulde potjes met lekkers, bloemen en gezellige kleuren. In eerste instantie lijkt het daar bij te blijven, maar als je even verder kijkt, kun je nog een heel stuk naar achteren doorlopen. Daar kun je aanschuiven aan verschillende tafeltjes om bijvoorbeeld te ontbijten, brunchen lunchen of een taartje te eten.


Baq is een broodcafé en is gelegen in de leuke Folkingestraat, tussen het centrum en het station in. Het is een eigentijdse, ambachtelijke bakkerswinkel. In samenwerking met verschillende molenaars en boeren verbouwen ze hun eigen spelt, rogge, tarwe en haver. Je kunt er dan ook terecht voor ambachtelijk, vers gebakken brood. Daarnaast hebben ze ook nog een uitgebreid assortiment aan huigemaakte koekjes en taartjes. Denk hierbij aan tompoucen, monchoutaart, carrotcake, slagroomtruffels en fudge. Mmmmm….


Samen met een vriendinnetje nam ik achterin plaats. Het was lunchtijd dus we gingen beide voor een broodje. Mijn vriendin ging voor het broodje met zalm, ik was erg benieuwd naar de ‘kip grillworst’. De lunch werd leuk geserveerd en zag er heelijk uit. Het broodje zalm smaakt zoals een broodje zalm hoort te smaken, maar van de kip grillworst had ik iets meer verwacht. Ik had dikke plakken verwacht, maar dit waren slechts wat dunne plakjes. Wel erg lekker in combinatie met de avocado en het verse bakkersbrood.


De bediening was erg vriendelijk, kwam vaak langs en altijd leuk: er werd een lekker koekje bij de koffie/thee geserveerd. Als je zin hebt in een lekker broodje, dan is Baq zeker een leuke plek om heen te gaan. Gewoon een gezellige, huiselijke sfeer (en dat behang is toch geweldig?!).

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram