FoodHotspots

Hotspot in Heerenveen: BY-KEES

geschreven door Marit juli 28, 2016 9 Comments

Als oprjochte Fries, geboren en getogen in en rondom Heerenveen, kan een Friese hotspot zeker niet ontbreken op mijn blog. En wat voor één: BY-KEES. Een mega hippe hotspot in het centrum van Heerenveen.

Nog geen jaar zijn de deuren van dit hippe tentje open. Opgericht door iemand die hier al jaren van droomde: een eigen koffie tentje met good food. BY-KEES staat voor puurheid, passie en beleving. Heerlijke koffie, allerlei theesoorten, keuze uit veel sapjes, healthy ontbijtjes, voedzame lunches, zelfgemaakte taartjes. Een allergie? Vegan? Glutenvrij? Suikervrij? Ze kunnen hier overal rekening mee houden. Wat me vaak opvalt bij andere healthy hotspots is dat er variatie op de menukaart ontbreekt, hier kan ik gewoon niet kiezen, er is zo-veel keuze! En ook de bediening is heel puur, heel geduldig, vriendelijk en vertelt je graag van alles over de menukaart.

hotspot by-kees heerenveen
Al een aantal keer ben ik hier met mijn moeder geweest, want de taartjes zijn hier echt zo ontzettend lekker! Maar ik was ook erg benieuwd naar de lunch. Samen met mijn beste vriendinnetje, die ook even in Heerenveen was, ploften we lekker op het terras.

hotspot by-kees heerenveen
Vriendin Froukje ging voor een bietenburger met mango chutney, feta, basilicum en mayonaise (man man man, wat zag dat er lekker uit en zo smaakte het ook!) en ik ging voor een salade met falafel en appel, basilicumdressing, rozijnen, pecannoten, paprika en een dip van avocado en limoen. Nog nooit zulke lekkere falafel gehad!

hotspot by-kees heerenveen
Hier lunchen is dus zeker een aanrader, maar ik denk dat ik ook snel terug zal komen voor ontbijt: pannenkoekjes, allerlei soorten yoghurt, granola, bananenbrood, maar je kunt ook gewoon met brood of een croissant ontbijten.

by-kees vegan taart
En sowieso dat je een taartje moet eten hier. Homemade en met verantwoorde ingrediënten. Al eens eerder ging ik voor cheesecake. En laatst gingen mijn moeder en ik voor de vegan bounty: te lekker!

hotspot by-kees heerenveen
hotspot by-kees heerenveen
hotspot by-kees heerenveen
Een erg gezellig, maar mooi plekje in Heerenveen waar je verantwoord kunt genieten van allerlei lekkers. Ook als je niet alleen gezond wil, zul je dit leuk vinden. Het zit er gezellig en je kunt hier ook bijvoorbeeld lekkere borrelen. Je hoort het al, ik ben fan! En trots op het feit dat Heerenveen over zo’n toffe hotspot beschikt! Mocht je eens in de buurt zijn, ga dan zeker eens langs.

9 Comments

Yvonne Zijlstra juli 28, 2016 at 12:11

Klinkt megalekker! Hier ga ik zeker eens langs 🙂

Antwoord
Marit juli 29, 2016 at 17:37

Zeker doen!

Antwoord
Rianne juli 28, 2016 at 14:32

Leuke blog heb je! Hier ga ik zeker een keer naar toe.

xx-

Antwoord
Marit juli 29, 2016 at 17:36

Dankje, ja zeker doen!

Antwoord
Milotte augustus 1, 2016 at 16:54

Ik ben super trots, omdat mijn zusje de eigenaresse is. Fijn dat jullie zo hebben genoten van al dat lekkers.

Antwoord
Marit augustus 2, 2016 at 09:56

Jaaaaa mag je ook heel trots op zijn! Echt een top plek!

Antwoord
Ayesha augustus 1, 2016 at 17:41

Ik at vandaag de Oat pancakes daar, zo lekker!
En Marit, het is oprjochte Fries :$ Frysk is de taal en de persoon is Fries. Sorry kon het niet laten daar wat over te zeggen ?

Antwoord
Marit augustus 2, 2016 at 09:56

Hahah jaaaaa i know i know! Had het voor Instagram al opgezocht! Zal het nog even veranderen, bedankt!

Antwoord
Dita augustus 2, 2016 at 14:42

Ja zo lekker alles daar! Ik kom er regelmatig 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram