FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Wadapartja

geschreven door Marit december 15, 2016 1 Comment

Al eerder schreef ik een hotspot-blog over Wadapartja. Maar tijden veranderen. Inmiddels ben ik al meer dan een half jaar niet meer werkzaam bij dit heerlijke plekje in Groningen. En dus werd het tijd voor een nieuwe blogpost over Wadapartja.


Wadapartja GroningenWadapartja. Één van mijn favoriete plekjes in Groningen. En niet omdat ik hier gewerkt heb en omdat ik weet wat voor leuke mensen hier werken, maar als je goed en gezellig wilt eten: dan moet je hier zijn. Wadapartja is gelegen aan het Zuiderdiep.

Wadapartja Groningen
Mocht je nog niet door hebben waar ‘Wadapartja’ voor staat. ‘Wat apart ja’ in het Gronings natuurlijk. Apart kun je het er vinden, het is vooral heel erg gezellig. Een huiselijke sfeer. Iets wat je zelf thuis ook wilt. En dat kan! Alles bij Wadapartja is namelijk te koop! Het kopje waar je uit drinkt, het bord waar je van eet, het stoeltje waar je op zit, de schilderij waar je naar kijkt…

Wadapartja Groningen
Er is nog meer te koop in het winkeltje zelf. Dus terwijl je op je broodje wacht kun je hier mooi een kijkje nemen. Hebbedingetjes voor jezelf, maar je zult ook zeker slagen als je voor iemand anders op zoek bent.

Wadapartja Groningen
Dan het eten. Nou stond ik bij mijn collega’s altijd bekend om de ‘fit girl’, maar hier liet ik dat graag achterwege. Niet dat er geen gezonde keuze is, maar er is gewoon te veel lekkere keuze. Zelfgemaakte koekjes bij de koffie en thee en vrijwel alles zelfgemaakt en vers bereid. Hierboven zie je de ‘ontbijtplank’ waar Jasmijn & ik even flink mee werden verwend. Je ziet hier wafels (“hold your waffle”), yoghurt (boer’n joggert), brood met ei (gebak’n aaaaaaaiern) en pannenkoekjes (pan’nkous) liggen. De namen zijn een beetje Grunns, maar vooral zelf bedacht.

Wadapartja Groningen
De leuke koks, die je gegarandeerd zult opmerken als je binnenloopt of neerploft (want open keuken) , maken met alle liefde (toch?) van alles voor je klaar. Ontbijt, taart, lunch, borrelhapjes, avondeten. De lunchkaart bestaat uit heerlijke broodjes met van alles, pokey zalm salade, broodjes hamburger, soep, tosti’s, noem maar op.
Bij de koffie kun je kiezen voor cheesecake, worteltaart, brownie of gewoon een plak bananenbrood.
Borrelen doe je met een kaas worst plank (worst case scenario), nacho’s etc. En ook voor het avondeten is er te veel lekkere keuze.

Wadapartja Groningen
Een huiselijke sfeer, heerlijk eten, leuke plekjes waar je zo een dag blijft hangen. Je voelt je thuis bij Wadapartja. Winters zit je heerlijk warm binnen, zomers is er een terras waar je lekker kunt zien en mensen kunt kijken. Er is in ieder geval genoeg keuze op het menu, maar ook is er genoeg om te doen. Behalve dat er altijd iets te lezen is, liggen er ook genoeg spelletjes. Ook organiseert Wadapartja genoeg leuks. Iedere laatste woensdag van de maand is er ‘comedy night’ waar verschillende stand up comedians lollig komen doen (maar echt lollig). En iedere laatste donderdag van de maand zijn er de ‘Wadapartje Sessions’ waar allerlei verschillende soorten mensen, en altijd andere mensen, komen zingen, spelen, muziek maken. Als je in Groningen woont, is het zeker leuk om eens langs te gaan op zo’n avond.

Lijkt me dat ik je genoeg overtuigd heb om binnenkort eens langs te gaan. Laat je me weten hoe je het vond?

1 Comment

5 x healthy hotspots NL februari 25, 2018 at 14:16

[…] dus op zoek naar betrouwbare bronnen voor een healthy hotspot in Groningen en via mede-fitgirl Marit kwam ik uit bij Wadapartja. Haar oude werkplek én (blijkbaar) zeer goedgekeurde healthy hotspot in […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram