FoodHotspots

Hotspot in Groningen: de Uurwerker

geschreven door Marit november 17, 2016 2 Comments

Dit is één van de betere plekjes in Groningen. Je kunt hier lunchen, taart eten, koffie drinken, werken en vooral heel goed borrelen.

hotspot de Uurwerker Groningen
Uurwerker
is een café restaurant in het centrum van Groningen. Het zit vlakbij de UB en zit ergens verstopt in een klein straatje. Ondanks dat, is de ruimte van de Uurwerker mega groot! Er zijn veel studenten te vinden, maar het is ook een leuke plek voor de mensen die al (lang) uitgestudeerd zijn!

hotspot de Uurwerker Groningen
Er is een speciale ruimte waar je kunt zitten met je studieboeken of laptop, hier is het iets rustiger. Maar je kunt ook gewoon lekker op de bank ploffen. Om iets te eten, om te kletsen of om ook te werken op je laptop, zoals Kelly en ik deden in deze vlog.

hotspot de Uurwerker GroningenNaar mijn idee staat de Uurwerker vooral bekend om het borrelen, maar je kunt er ook heerlijk lunchen. Zo is mijn favoriete broodje die met kippendij, maar de hamburger die je op de foto ziet is ook echt een aanrader!

https://www.youtube.com/watch?v=V5Rv1wGojoU
Borrelen kan hier dus ook erg goed, het sfeertje is ernaar. Iedereen kletst met elkaar en het is een fijne plek om je leer of werkdag mee af te sluiten. Bitterballen, nacho’s, een broodplankje. Er is van alles te krijgen bij de borrel.
Vaak blijven mensen dan hangen na de borrel. Hier hebben ze bij de Uurwerker goed op ingespeeld, er is namelijk veel pizza-keuze. Pulled pork, pollo, truffel… Maar je kunt ook ‘gewoon’ avondeten met biefstuk, een (vega) burger, vis o.i.d. Genoeg keuze in ieder geval!

uurwerker terras
In de zomer is het ook erg leuk om op buiten te zitten bij de picknicktafels. Ook hier een erg relaxed sfeertje.
Het enige nadeel bij de Uurwerker vind ik de self-service. Je moet naar de bar om te bestellen, maar je bent vaak niet de enige die wat wilt bestellen. Dit zorgt ervoor dat je al snel een paar minuten bij je tafel weg bent (weekends is het VOL!), wat ik minder gezellig vindt. Maar het mag de pret zeker niet drukken. Als je op zoek bent naar sfeer en gezelligheid, dan raad ik je deze plek zeker aan.

2 Comments

Iris november 17, 2016 at 19:19

De Uurwerker is echt heel leuk inderdaad! Ben er al een paar keer geweest. Vind inderdaad de self service niet altijd even handig, maar dat is een klein detail, want voor de rest vind ik het daar wel echt fijn. Plus het eten is ook lekker, wat niet geheel onbelangrijk is. haha.

Antwoord
Marit november 22, 2016 at 14:12

Ja wat je zegt, klein detail. De rest is idd lekker!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram