FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Taj Mahal

geschreven door Marit augustus 23, 2017 2 Comments

Indiaas restaurant Taj Mahal,een plek waar je als Groninger naar mijn idee vaak voorbij rijdt, fietst of loopt, maar misschien ben je er nog nooit binnen geweest. Zo ook ik tot voor kort. Het is gelegen aan de Veemarktstraat in Groningen. Taj Mahal is naar mijn idee een vrij typisch Indiaas restaurant. Een bepaalde sfeer, die door sommigen misschien als wat goedkoop wordt bestempelt, maar wat voor mij ook juist uitstraalt: hier is het eten goed. Maar dat vind ik al snel met Indiaas. Die curry’s en alle andere kruidige sensaties, yum!


Al eens eerder schreef ik een hotspot-blog over de Kleine Moghul. Ook een Indiaas restaurant, vlakbij het Noorderplantsoen. Een mega aanrader, maar ik vond het tijd om iets nieuws te proberen. Ik kwam hier terecht via Dagpas.nl, een online aanbiedingensite voor het noorden van Nederland. Leuk om op te kijken voordat je ergens een hapje gaat eten! Omdat het dus een aanbieding is, is het een bepaald menu waar je verschillende keuzes kan maken. Voor een driegangen-menu betaal je 25 euro!


Zo konden we als voorgerecht kiezen uit linzen of tomatensoep. Het hoofdgerecht was echt fantastisch: allemaal bakjes met verschillende gerechten, geserveerd met rijst, naanbrood en salade. Tikka massala, curry’s met lam en gemengde groenten, spinazie met Indiase kaas, linzen… zo’n smaaksensatie! En heel leuk om op zo’n manier beter kennis te maken met de Indiase keuken.


Als nagerecht nog wat vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom. Ook wel eens fijn om niet keuzes te hoeven maken, maar gewoon het voorgeschoteld krijgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iets van de menukaart te kiezen. Hier staat echt van alles op… Indiase voorgerechten, allerlei curry’s dus waar je kunt kiezen uit pittig of mild, maar ook of je het met kip, lam, vis of groenten wil. De één romig, de ander meer bouillon-achtig en ook gerechten met noten of rozijnen, allerlei bijgerechten… als ik er zo over schrijf krijg ik er helemaal zin in!


Zeker een aanrader om dus eens gebruik te maken van de Dagpas, omdat je op zo’n manier veel meer verschillende gerechten kunt proeven en het ook nog eens scheelt in de portemonnee.

Ik ben wel benieuwd… ben jij ook zo gek op Indiaas? Waar eet je dit het allerrrrrlekkerst? (Tips voor andere steden ook welkom!)

2 Comments

Dita augustus 23, 2017 at 15:23

Klinkt heel goed! Vind het zo jammer dat we in Heerenveen (waar ik woon) geen Indiaas restaurant hebben. Ik ben zelf geadopteerd uit India en ben ook dol op Indiaas eten. Hier ga ik zeker een keer heen! 🙂

Antwoord
Marit augustus 24, 2017 at 11:46

Je hebt helemaal gelijk… niets in H’veen! Toevallig toen ik je reactie kreeg gister, was ik in H’veen! Mijn ouders wonen er 🙂 Maar voor jou een goede reden om af en toe naar Groningen af te reizen, toch? 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs