FoodHotspots

Hotspot in Groningen: restaurant the Pool

geschreven door Marit september 6, 2016 0 comments

Ik vind het zooo leuk! Groningen wordt hipper en hipper en the places to be worden meer en meer, groter en groter. Upcoming hippe buurt is het Ebbingekwartier. Vijf minuutjes lopen vanaf het centrum. Sinds een maand is daar ook het Studenthotel geopend. Een hotel waar studenten tijdelijk kunnen ‘wonen’. Ze hebben ook altijd een paar (hotel)kamers vrij voor de ‘normale’ toeristen.

Mediterraans restaurant ‘the Pool’ is gevestigd in het Studenthotel, gelegen op het Boterdiep. Ook net geopend en wauw, ik ben fan! Samen met mijn zusje ging ik hier een hapje, oké zeg maar meerder hapjes, eten. We kozen van alles van de kaart en hebben onze buikjes rond rond gegeten.

restaurant the Pool Groningen
In dit restaurant kun je ontbijten, lunchen, avondeten en borrelen. Het menu is geïnspireerd door allerlei culturen: Mediterraans Europa, Afrika, Arabië, Perzië, India en China.

Niet alleen klinkt het culturele eten aanlokkelijk, ook de prijzen zijn dit. Voor wat je krijgt een goede prijs-kwaliteit verhouding en leuk voor de studenten die hier wonen: die krijgen ook nog eens 20% korting in het restaurant.

restaurant the Pool Groningen
De sfeer is hier ten eerste erg gastvrij, personeel komt vaak langs, er wordt gelachen en het is erg vrijblijvend. Wil je komen werken achter je laptop, dan kan dat. Wil je alleen een kopje koffie drinken, dan kan dat. Werkafspraak tijdens de lunchen? Perfecte plek.

restaurant the Pool Groningen
restaurant the Pool Groningen
restaurant the Pool Groningen
Mijn zusje en ik hebben genoten van pitabrood met dips, lamsvlees, inktvis, patatas bravas, gefrituurde artisjokken, bulgur salade. Echt van alles en zoveel smaak sensatie. Vooral de sausjes overal bij waren goddelijk (wij zijn echte sausjes-liefhebbers).

restaurant the Pool Groningen
Als toetje kozen we beide voor de ‘sunny side up’. Deze had ik al eens eerder gehad hier en was me zo verassend goed bevallen! Het ziet er misschien niet uit, maar wauw! Het ‘eitje’ (wat dus geen ei is) is advocaat, en daaronder zit vanille saus en daaronder zit chocolademousse wat gekarameliseerd is.

restaurant the Pool Groningen
Zeker aan aanrader om eens heen te gaan dus. Niet alleen voor het heerlijke eten, maar ook de sfeer is hier erg fijn. Ook leuk om een kijkje te nemen in het Studenthotel!

Ik maakte vorige week een filmpje van mijn week, waar ik dus ook ging eten bij the Pool. De video kun je hier bekijken!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram