FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Pernikkel

geschreven door Marit augustus 30, 2016 0 comments

Sinds een tijdje deel ik iedere week een Groningse hotspot met jullie. Ik wil jullie stiekem gewoon enthousiast maken om snel een keertje deze kant op te komen! Vorige week de lekkerste taartjes bij PS!, deze keer ontbijten bij Pernikkel.

hotspot in Groningen: Pernikkel
Pernikkel is een Spijslokaal, vlakbij Westerhaven. Een super schattig tentje. Bij Pernikkel kun je ontbijten, lunchen en dineren. Ze hebben een kleine, wisselende kaart waar ze proberen zoveel mogelijk zelf te maken en te werken met onbewerkte producten. Duurzaam, lekker en gezond eten is hier belangrijk. Er wordt gewerkt met ingedriënten van lokale boeren en met zoveel mogelijk verse seizoensgroenten.

De naam komt van “pernikkelen”, wat ‘een onweerstaanbare drang naar…’ inhoudt. De twee eigenaren vertellen: “Eten vertelt een verhaal. Het is zoveel meer dan alleen maar je dagelijkse voedingsstoffen binnenkrijgen. Het gaat over de manier waarop we leven en over onze relaties met anderen. Eten is een sociaal en cultureel fenomeen dat mensen samenbrengt.”

hotspot in Groningen: Pernikkel

Dat klinkt allemaal goed he? Maar hoe smaakt het dan? Samen met vriendin Kelly ging ik hier ontbijten. Het begon direct goed, want het terras staat midden in de zon: heerlijk! Ik had al veel over de ‘pancakes’ gehoord dus beide gingen we hiervoor! En man, dat was lekker! Gewoon echte, dikke, Amerikaanse pannenkoeken. Met stroop, yum! Bommetje vol, en dat voor mij 4 euro! De koffie en thee smaakte ook goed, vooral met een (dik) stuk zelfgemaakte cake erbij.

Aangezien we alleen kwamen ontbijten heb ik de rest van de menukaart ook direct bekeken. Als ontbijt kun je bijvoorbeeld ook wentelteefjes nemen, of gewoon een gebakken ei of yoghurt. Je kunt lunchen met burgers (drie soorten!), brood met avocado, maar ook met een heerlijke (vegan) salade of bijvoorbeeld een kokos-curry. De avondkaart is klein, maar niet minder lekker. Je kunt bijvoorbeeld als voorgerecht een knoflook-gember soep krijgen en als hoofdgerecht sprak mij de bbq tempeh kebab bijvoorbeeld erg aan. En dit voor prima prijzen (hoofdgerechten gevarieerd van 10 tot 13 euro). Ja, hier kom ik zeker voor terug! 


hotspot in Groningen: PernikkelZoals je op de foto’s ziet is er binnen genoeg ruimte om te zitten. De sfeer is hier erg fijn. Ontbijten, lunchen, borrelen, dineren, werken… het kan naar mijn idee allemaal! Een trapje op en je hebt direct een hele huiselijke sfeer. Ik denk dat je het zelf maar eens moet ervaren!

hotspot in Groningen: Pernikkel

En nu we het toch over hotspots hebben… De afgelopen weken was het feest in Groningen! We hadden namelijk tien dagen Noorderzon: een festival met theater, muziek en veel eettentjes. Ik maakte er een kleine sfeer impressie van in een filmpje. Die kun je hier bekijken.

Lunchen in Groningen? Bekijk dan eens de blogpost over Wadapartja, mijn favo lunchplek! En als je zin in brood hebt, moet je vooral naar het Bakkerscafé gaan!

Heb jij nog leuke hotspots in Groningen die ik moet gaan testen? Let me know!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram