FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Mr. Mofongo

geschreven door Marit juli 21, 2016 0 comments

Als je in Groningen woont ben je (bijna) zekerste weten wel eens bij Mr. Mofongo geweest. Mr. Mofongo is één van de bekendere grand café/restaurants die de stad heeft. Op zich is het al druk en bekend genoeg, dus meer aandacht is niet nodig, maar aangezien er op maandag niet heel veel open is in de stad, het bij Mr. Mofono àltijd lekker en leuk is en ik eigenlijk wel eens wilde weten waarom deze hotspot eigenlijk zo hip en bekend is. 
Bij Mr. Mofongo kun je terecht voor ontbijt, lunch, avondeten en borrelssss. Al meerdere malen heb ik hier geluncht op het terras, gezellig binnen gezeten en ook de nodige cocktails zijn hier genuttigd.

Samen met Jasmijn gingen we hier deze keer lunchen. Erg mooi weer, dus lekker op het terras. Mr. Mofongo zit naast de Rijksuniversiteit. Een groot en gezellig terras. Van binnen is Mr. Mofongo ook erg groot. Je hebt een boven en beneden verdieping om te zitten.
Hoe ze bij de naam Mr. Mofongo zijn gekomen is een lang verhaal, deze bespaar ik je, maar die kun je wel hier lezen. Het gaat in ieder geval om een meneer die veel van de wereld heeft gezien.

Zelf ken ik Mr. Mofongo vooral door de verhalen over de ‘robot-arm’. Dit is een robot-arm die langs alle flessen en drankjes gaat en dus de cocktail in elkaar kan zetten. Erg leuk om te zien. En natuurlijk ook erg lekker. Duurt wel even, dus er zijn ook nog gewone barmannen en vrouwen 😉 Op de tweede verdieping is een speciale cocktailbar ingericht. Op de derde verdieping vind je ‘Mr. Mofongo Distillery’. Hier wordt nog het eeuwenoude ambacht van het alcohol maken uitgeoefend. Er wordt gin, likeur en whisky geproduceerd. Hoe tof!

Mr. Mofongo heeft een wereldse menukaart. Je kunt hier terecht voor allerlei culture hapjes. De heuse meneer Mofongo heeft tijdens zijn reis over de wereld een veelheid aan vreemde, spannende en ongebruikelijke gerechten leren kennen. Dit kun je dus terugvinden op de menukaart. En nog een leuk weetje: elke dag om 17:00 uur serveren ze een exotische lekkernijtje in het restaurant.

jasmijn
De menukaart van Mr. Mofongo wordt weergegeven in een paspoort. Jasmijn ging voor de ‘flaguette’. Een baguette met falafel, koriander, munt en komkommer. Nou, kijk die foto maar. Heerlijk toch? Jasmijn is vegetarisch en voor haar genoeg keuze op de menukaart.

lunchen bij Mr. Mofongo
Zelf ging ik ook voor vegetarisch, maar ben je een grote vleeseter, dan kun je hier ook zeker terecht. Ik ging voor een geitenkaassalade met geitenkaas dus, spelt, rozijnen, walnoten en rucola. Ook echt super lekker! Zelf vind ik de prijzen erg goed passen bij wat je krijgt.

Zeker een aanrader dus als je lekker, betaalbaar en gezellig wilt eten of borrelen. Ook voor een koffie en gebakje bent je hier goed. Super leuke koffie kopjes met een stukje brownie die echt nomnomnom is. Oh en als je gebak wilt, kies dan vooral voor monchoutaart. Zo lekker en met dikke bastogne bodem. Love it!

Laat je me het weten als je er bent geweest?
Meer hotspot blogs? Check deze!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs