FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Konbu streetfood

geschreven door Marit oktober 4, 2016 0 comments

Afgelopen zondag had ik met mijn vriendinnetje Jasmijn afgesproken om ergens wat te gaan eten en lekker bij te kletsen. Mijn oog was al een paar keer gevallen op een nieuw tentje in de Oosterstraat. Sowieso de uitstraling sprak mij aan, maar het feit dat hier Asian streetfood gescoord kon worden, al helemaal! I love Asian food!

hotspot konbu streetfood groningen
Kombu is een heel schattig eettentje in de Oosterstraat wat nog niet zo lang geopend is. Van buiten valt het bijna niet op, maar voor de oplettende Aziatische liefhebbers onder ons, zeker wel. Binnen is het er relaxed. Er is niet een bepaalde Aziatische sfeer, maar ook niet te hip Nederlands. Een beetje van beide. Leuk aangekleed en een fijne sfeer.

hotspot konbu streetfood groningen
Nu ben ik nog nooit in Japan of Vietnam geweest, maar voor diegene die dat wel zijn zal dit vast wel bekend klinken: Japanese ‘Ramen’ en Vietnamese ‘Pho’ zijn de specialiteiten bij Konbu. Ook kun je allerlei losse hapjes bestellen, zoals sojabonen, rice paper wraps, crispy chicken en nog meer Aziatische snacks.

hotspot konbu streetfood groningen
Jasmijn en ik kozen als drinken voor huisgemaakt icetea. Dit was gemaakt met o.a. gember en het smaakte zo goed! Benieuwd naar de rest dus… we bestelden sojaboontjes voor erbij en vega Jasmijn ging voor ‘Veggie Ramen‘ met champignons, mais, zeewier, boontjes, bamboe en ei. Ik wilde voor hetzelfde gaan, maar de bediening raadde mij de ‘Chicken Shoyu Ramen‘ aan, omdat ik geen vega was en ik juist de bouillon ook op deze manier moest proberen. Deze noodle soep was met kip, mais, bamboe en ei.
Het eten smaakte echt fantastisch. Nu zijn we beide geen heldinnen met stokjes, maar dit was prima te doen. Je neemt echt de tijd voor het eten en proeft echt de verse, Aziatische keuken.

hotspot konbu streetfood groningen
Toen we keken naar desserts op de kaart konden we het niet laten om nog iets te bestellen. Ze hadden namelijk ‘Dem Mochi Balls’ en dat is… gefrituurd ijs! Daar waren we natuurlijk erg benieuwd naar. Heel gek, maar het smaakte erg goed. Het was warm van buiten en er zat dus echt vanille ijs in. Bijzonder! Samen met slagroom en chocoladesaus een heerlijk toetje om het af te sluiten.

hotspot konbu streetfood groningen
De prijzen hier zijn ook erg aantrekkelijk.
Voor een maaltijd betaal je maar 9 a 10 euro per persoon!
De bediening is erg aardig en helpend als ze bij je tafel staan, maar ze komen niet vaak bij je tafel. Er werd bijvoorbeeld niet gevraagd of alles naar wens was of of we nog wat te drinken wilde. Maar dit paste juist ook wel bij de sfeer en was niet storend.

hotspot konbu streetfood groningen
We sloten de avond af met een polaroid, zoals veel voorgangers al deden… Dus mocht je er binnenkort eten: zoek Jasmijn & Marit aan de muur 😉

Zeker een aanrader dus! Goed betaalbaar en echt heerlijk eten.

hotspot konbu streetfood groningen

Laat een comment achter

Mijn andere blogs